Vrijwilligers openluchtbad Olde Vechte kijken terug op een spetterend seizoen

OMMEN -Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst, kijken de vrijwilligers van Openluchtbad Olde Vechte met trots terug op een spetterend seizoen. Het is een bijzonder jaar gebleken met hoogte- en dieptepunten en een verrassende afsluiting in september, dankzij de aanhoudende warme dagen.

Het seizoen begon met een prachtige zomerse junimaand die zwemliefhebbers van heinde en verre naar het openluchtbad trokken. Het bad bruiste van activiteiten, met de populaire zwemvierdaagse en het dauwzwemmen, waar vroege vogels het bad konden betreden terwijl ze de zon langzaam zagen opkomen.
De zomer had ook zijn uitdagingen. Augustus bracht onverwacht koele en natte dagen, waardoor een groot aantal zwemliefhebbers wegbleven. Ondanks deze tegenslagen slaagde het openluchtbad Olde Vechte erin om bijna hetzelfde aantal bezoekers te verwelkomen als in 2022. Dit waren maar liefst ruim 16.500 gasten.
Hoewel de officiële sluitingsdatum op 3 september was gepland, wilden de vrijwilligers en het bestuur het bad niet sluiten vanwege de verrassend warme dagen in september. Dankzij hun gezamenlijke inzet, gepuzzel en toewijding bleef het openluchtbad Olde Vechte open tot en met 12 september. Dit extra tijdvak bood nog meer gelegenheid voor mensen om te genieten van het zwembad, ook uit andere plaatsen zoals Balkbrug en Gramsbergen waar de baden al waren gesloten.

Scholen

Een bijzonder hoogtepunt van het seizoen was het moment waarop Anne Marsman, de voorzitter van het zwembad, de 15.000-e bezoeker mocht verwelkomen. Karin Bredewout had de eer en zij werd beloond met een abonnement voor het volgende seizoen. Verder was een opvallende ontwikkeling dit seizoen, de toenemende betrokkenheid van scholen in Ommen. Het Vechtdal College en De Maat maakten gebruik van de faciliteiten van het openluchtbad Olde Vechte, waarbij de leerlingen de gelegenheid kregen om hun zwemvaardigheden te verbeteren en te genieten van de prachtige omgeving. Voor het komende jaar nodigt het bad ook basisscholen van harte uit om tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de faciliteiten. Dit initiatief promoot niet alleen gezondheid en beweging onder de jongere generatie, maar versterkt ook de band tussen het bad en de lokale scholen.

Groene toekomst

Het openluchtbad Olde Vechte is niet alleen een plek voor plezier, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid. In de afgelopen jaren werd het bad al voorzien van afdekkingen (’s nachts) voor beide baden. Dit zorgde er dit jaar wederom voor dat het water een aangename temperatuur behield en dit werd bijzonder gewaardeerd door alle (baantjes)zwemmers. Deze kostbare en technologische verbetering maakte het mogelijk om comfortabel te zwemmen, zelfs op dagen met wisselende weersomstandigheden. Het openluchtbad Olde Vechte blijft investeren in voorzieningen die de ervaring van bezoekers verbeteren. Zo zijn dit jaar extra zonnepanelen geïnstalleerd op de kiosk en de kleedruimtes. En ook hier werd bij het plaatsen wederom gebruik gemaakt van de vrijwilligers.
Recentelijk werd het openluchtbad ook nog eens verrast met een royale gift van de ouderraad van CDS Hoogengraven, dat helaas dit jaar moest sluiten. Een passende bestemming voor deze bijdrage is nog niet gevonden, maar het gaat ongetwijfeld bijdragen aan de verbetering van het zwembad, met name aan nieuw speelmateriaal. Iedere steun helpt overigens: tot en met 26 september kan er weer gestemd worden via Rabo Clubsupport.

Input

Het openluchtbad Olde Vechte staat altijd open voor suggesties en feedback van de bezoekers. Wie ideeën of tips heeft om het zwembad nog beter te maken, of vrijwilliger wil worden, kan mailen naar info.zwembadbadoldevechte@gmail.com. Input is waardevol om deze unieke zomerbestemming te blijven verbeteren.

 

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.