Vilsteren stort het laatste kwartier als een kaarthuis ineen

WISSEL (gem. Epe) – De voetballers van Vilsteren staken maar weer eens de IJssel over, met als bestemming het buurtschap Wissel, vallend onder de gemeente Epe. De voetballers van het Noord-Veluwse dorp spelen in dezelfde kleuren als de collega’s uit het Vechtdal, gele shirts, zwarte broek en dito kousen. Het team van Dik Runherd trad om die reden aan in het reserveshirt en met diverse reservespelers.

De keuzeheer van Vilsteren moet week in, week uit een hevig beroep doen op zijn improvisatievermogen, schuiven met de poppetjes dan wel een beroep doen op de welwillendheid van pionnen uit de lagere teams. Belangrijke spelers zijn door blessures, stages en werk langere tijd afwezig, maar hierover jammeren heeft weinig zin, het is niet anders. De elf in de wei moeten het gaan doen. Belangrijk is wie wel beschikbaar is en niet wie niet beschikbaar is, dus hup de grote rivier over, het bos in, mouwen omhoog en klets d’r maar op.

Doelman Job de Groot was afwezig, dus moest Runherd leuren met de keepershandschoenen. Lars Noordman stak de vinger. Chapeau. Petje af, maar het blijft behelpen. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht voor rust. Pim Kamphuis vond namens de bezoekers twee keer het net. Op het oog een lekkere marge. Speel maar uit zou je denken. Dan moet Rick Kortstee er geblesseerd af. “Dat was toch de ommekeer in de wedstrijd”, treurde Runherd. “Pal na zijn uitvallen viel de 1-2 en kregen ze moed. Eerlijk gezegd waren ze in de slotfase fanatieker en beter, maar we gaven het wel erg makkelijk weg. De wekelijkse mutaties in het elftal en de afwezigheid van belangrijke spelers begint ons op te breken.” Thom Wiegman en Colin van der Worp waren er verantwoordelijk voor dat Wissel naast de bezoekers kwam. In blessuretijd draaide Jorné Brummel de Vechtdalbewoners de nek om (3-2)

Vilsteren deed het met: Lars Noordman, Lars Kampman, Matthijs Kamphuis, Rick Kortstee (60. Lars Bloo), Koen Kortstee, Justus von Martels, Jelle Niens, Sven Koggel, Senn Hendriks, Pim Kamphuis (70. Chiel Kamphuis) en Jeffrey Feijen (75. Jari Vlierman).
Zondag speelt Vilsteren thuis tegen Batavia ’90. Op de Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.