Vilsteren krijgt in Lemelerveld geen poot aan de trapper

Niels Veltmaat blijft opnieuw het antwoord schuldig. De doelman van Vilsteren maakte in de wedstrijd in en tegen Lemelerveld negen keer de gang naar het net.

LEMELERVELD – Mogen we een inschatting maken vanuit Vilsters perspectief? Oké, daar gaat-ie. In welke categorie past het duel Lemelerveld-Vilsteren: zwaar, loodzwaar of bijkans onmogelijk? Vilsteren, met een langlopend abonnement in vijfde klasse versus het naburige Lemelerveld, dat degradeerde uit de tweede klasse. Een soort David tegen Goliath om het even in Bijbelse proporties uit te drukken. Maarre…, wist David niet te winnen? Althans zo wil de overlevering ons doen geloven. De kroniek is wel zo uniek dat er eeuwen daarna nog over gesproken wordt. Even terug naar het voetbal: als David van Goliath kan winnen, waarom Vilsteren dan niet van Lemelerveld? De ploeg uit het suikerbietendorp heeft weliswaar een roemruchte voetbalhistorie, maar heeft naar gerucht na de degradatie flink veren moeten laten. De resultaten in de oefenwedstrijden zijn ook niet van dien aard dat je zegt dat de afdaling een vergissing moet zijn geweest.

Vilsteren begon de bekercampagne met een gelukkige 3-2 zege op Balkbrug. Toch was het niet allemaal ‘glorie en hosanna’. De bespeler van de Molenesch begon prima, maar gaandeweg het duel werd duidelijk dat er conditioneel nog wel wat arbeid moet worden verricht, de ploeg zit nog niet op honderd procent. En in dat gegeven schuilt ook het gevaar. Nog niet in topvorm, maar toch zal op het Heidepark alles moeten worden gegeven om Lemelerveld in toom te houden. Hopelijk leidt dit niet tot forceren en dientengevolge slepende blessures, want dan is trainer Dik Runherd nog verder van huis.
Voor Vilsteren werd het Heidepark een ramppark. “In de openingsfase kregen we twee strafschoppen tegen”, vertelt trainer Dik Runherd. “Beide keren raak en dat was fataal voor ons verzet. Zeker vijf, zes doelpunten hadden voorkomen kunnen worden.” Halverwege verklapt het scorebord 5-0. De dubbele cijfers worden niet gehaald. Het blijft bij 9-0. “Het ergste vind ik dat er weer een speler wegvalt. Invaller Diede Veltmaat moest er al vlot af met een polsblessure en we zitten toch al krap in de spelers”, mopperde Runherd.

Runherd deed een beroep op: Niels Veltmaat, Matthijs Kamphuis, Stijn Niens (60. Jari Vlierman), Rick Kortstee, Lars Noordman (65. Diede Veltmaat), Rowi Hollegien (35. Jelle Niens), Koen Kortstee (46. Chiel Kamphuis), Sven Koggel, Wouter Mars, Pim Kamphuis en Lars Kampman.
Zondag speelt Vilsteren het derde en afsluitende bekerduel in Nieuwleusen. Op sportcomplex de Hulsterlanden is USV de tegenstander. Aanvang: 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.