Tuinenroute met ‘Rondje Groen, doen!’

0263905_Groen_dak.jpg
.

DALFSEN – Wie interesse heeft in een groen dak, of het regenwater van het riool wil afkoppelen en hierbij wel wat tips kan gebruiken, wordt uitgenodigd om op 30 september de tuinenroute te volgen. Bij natuurboerderij Lindehoeve is vanaf 10.00 een flyer verkrijgbaar met informatie over de tijdstippen waarop de verschillende adressen te bezoeken zijn. Dit ‘Rondje Groen Doen’ duurt tot 15.30 uur.

De werkgroep Steenbreek van Groen Gebogen heeft de route uitgezet, deze leidt langs groene daken die zijn gerealiseerd en/of waar het regenwater is afgekoppeld van het riool. Sommige huiseigenaren hebben beide groene acties al uitgevoerd en laten bezoekers graag het resultaat zien. Daarbij geven ze toelichting over hoe ze dit hebben aangepakt. Ook is er een huiseigenaar die op deze dag een groen dak gaat aanbrengen, zodat ter plekke zichtbaar is hoe dit in zijn werk gaat.

Voordelen

Een groen dak heeft diverse voordelen, zoals verkoeling, meer biodiversiteit, gezondere leefomgeving, verlaging van de temperatuur en een verlenging van de levensduur van de bestaande dakbedekking. Voordeel van het afkoppelen van het regenwater van het riool is dat de effecten van hevige regenval minder groot worden. het regenwater kan ter plekke in de grond trekken en het relatief schone regenwater komt niet meer in het riool. Rioolzuiveringsinstallaties presteren bovendien beter als het aangevoerde afvalwater minder verdund is door regenwater.

Voor of na het rondje door het dorp kan men extra informatie verkrijgen op de natuurboerderij, over het vergroenen van het dak of het afkoppelen van regenwater. Tijdens het ‘Rondje Groen Doen’ is er op de Lindehoeve nog veel meer te beleven voor jong en oud, zie elders in deze krant of kijk op

www.natuurboerderijdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.