Trainer Mike Kelly is prima op zijn plek bij FC Ommen

0263458_FC_Ommen_-_Kelly_-_1.jpg
Mike Kelly uit Hoogeveen begint als hoofdtrainer aan een nieuw avontuur bij FC Ommen.

OMMEN – De eerste selectie van FC Ommen loopt sinds half augustus aan het handje van Mike Kelly. De Hoogevener heeft de trainersstaf overgenomen van Freek Goeree. De nieuwe eerste man bij de FC was nauwelijks uit de luiers of hij trapte een balletje bij HZVV (Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging) in zijn woonplaats. De club die zichzelf afficheert als ‘de leukste voetbalvereniging uit Hoogeveen’.

Afgaande op het langlopende lidmaatschap van Kelly kon deze bewering best wel es kloppen. Kelly schopte het als jongen van de club tot het eerste en stond jarenlang balletjes vanaf de flank binnen te knikken. “Ik was spits. Speelde afwisselend in het eerste en tweede. Kopsterk, maar mijn techniek en inzicht waren ook wel oké. Uitgezonderd een uitstapje naar FC Meppel heb ik altijd bij HZVV gevoetbald.”

Geen clubhopper

Als voetballer geen clubhopper, als trainer ook al niet. De vader van een dochter van elf jaar en een knaap van negen lentes jong toont zich honkvast. De onlangs tot de orde van 40-plussers toegetreden Kelly trainde jarenlang de jeugd van zijn voetballiefde, maar koos uiteindelijk toch voor het hoofdtrainerschap. Na vier seizoenen de eerste macht van LTC uit Assen te hebben getraind was het daar wel klaar. “Als je er op terugkijkt is het best wel lang”, licht de nieuwe dirigent van FC Ommen toe. “Maar ik was toe aan iets anders. Een andere groep, een andere omgeving, nieuwe energie. In november heb ik aangegeven niet door te gaan bij LTC, zodat ze daar tijd en ruimte hadden om een opvolger voor mij binnen te halen. Wat mezelf betreft: ik wilde verder in het vak, dus op het moment dat je opzegt, begint de zoektocht naar een andere club en een nieuwe uitdaging. Van een collega kreeg ik een tip dat hier bij FC Ommen een vacature als hoofdtrainer lag. Je gaat speuren op de clubsite. Doet wat navraag bij deze en gene. De club toonde ambitie. Dat sprak me direct aan, dus solliciteren. Er volgde een gesprek. Plus een nadere kennismaking, kortom: ik kreeg de job.

Rek en potentie

Ben er content mee. Voel me hier op m’n plaats. De eerste selectie is een jonge, leergierige en gretige groep waar ik mee aan de slag mag. Er zit rek en potentie in. Het bevalt me tot nu toe prima. Ik ben zeker positief en tot nu toe tevreden, zowel wat er organisatorisch binnen de club gebeurt als wat ik zie op het veld.” Geen enkel kritisch puntje? “Nou…”, en na een korte overdenking, “het is op basis van cijfers, maar de doelpuntenproductie viel me op. Die viel niet mee en kwam voornamelijk van de voet van Tom Simons. Die is weg. Haha, ja, naar HZVV, mijn oude club. Desondanks heb ik in de voorbereiding mooie dingen gezien. Jesse de Lange die al een paar keer gescoord heeft. Robbert Jan Hamberg is aangesloten. Die heeft lang niet gevoetbald vanwege een slepende blessure, maar is met zijn snelheid en dribbels een pure aanwinst. Bovendien heeft hij al wat jaren voetbal op hoger niveau in de benen bij Noordscheschut. Ook Sydney Flim, Cas van Marum, Maarten Schoemaker en Tim Ribberink hebben aanleg en kunnen een doelpuntje maken, talenten waar ik veel vertrouwen in heb. Achterin heb ik met Frank Merjenburgh en Robin Meijerink kopkracht, ervaring en routine. Ik noem maar even 1, 2, 3 wat namen, om aan te geven dat ik meerdere opties heb. Geldt ook voor de positie van doelman en de invulling van het middenrif. In de selectie zit voldoende kwaliteit. Ook wat betreft de begeleiding rond het team, niks op aan te merken. Nogmaals, ik heb er alle vertrouwen in. Voorlopig heb ik voor enkele posities keus genoeg en zo ik al problemen heb, dan zijn het luxeproblemen. Maar goed, ik ben aangesteld om keuzes te maken n dat zal ik zeker doen. Geen punt.”

Ambitie

Bij zijn benoeming is de doelstelling van de club uitgesproken: we zijn een grote club en willen binnen twee jaar promoveren. Hoe kijkt de pas aangestelde keuzeheer hiertegen aan? “Heb ik geen moeite mee”, zegt Kelly stellig. “Ik zal nooit zeggen: we gaan voor handhaving, dat vind ik geen uitgangspunt. Je moet ambitie tonen. We moeten ons richten op een plek bij de eerste vijf. Of dat reëel is? Afwachten. Ik ken De Weide een beetje. Geen misselijke tegenstander. Elim ook niet. Klazienaveen schijnt een goede, fysiek sterke ploeg te hebben en FC Meppel is gedegradeerd, maar wil zo snel mogelijk weer terug naar de tweede klasse. Be Quick ’28 heeft zich versterkt en SVM heeft een goed seizoen achter de rug en liep net promotie mis. Er zitten door die versterkte degradatie veel tweedeklassers van vorig seizoen bij. Onbekende tegenstanders, maar ik verwacht een competitie waarin alles kort bij elkaar staat. Weinig krachtsverschil. Wedstrijden zullen niet altijd op voetbal worden gewonnen. Er zal ook mentaal en fysiek het nodige gevraagd worden. Zonder strijd geen overwinning.”

Tekst: Willem Lampe

Meer foto's

Trainer Mike Kelly uit Hoogeveen kijkt als hoofdverantwoordelijke met kritische blik naar het spel van FC Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.