Topprestaties en plezier bij tiende Oranjeloop

0263540_Oranjeloop.jpeg
.

NIEUWLEUSEN – Meer dan 600 enthousiastelingen hadden zich ingeschreven voor de tiende editie van de Oranjeloop, die maandagavond in Nieuwleusen is gehouden. Organisator Bos Bedden Loopgroep AG’85 kijkt dan ook zeer tevreden terug op dit sportieve onderdeel van het Oranjefeest. Op het hoofdnummer, de Bos Bedden Run over een afstand van 10 kilometer, was Tim den Besten uit Elburg veruit de snelste. De Elburger legde de vier ronden af in een tijd van 32.35 minuten. De nummer 2, Sebastiaan Pol uit Coevorden, passeerde de finish ruim drie minuten later en liet de klok stilstaan na 35.53.

Als derde kwam de winnares bij de vrouwen over de streep. Laura Prins uit Hoogeveen, die in april haar eerste halve marathon in Nieuwleusen winnend had afgesloten, liep maandagavond het parcoursrecord uit de boeken. Met een tijd van 37.52 was de atlete van HAC’63 beduidend sneller dan Saffira Kiewiet, die in 2015 een tijd van 38.31 had gerealiseerd. Johan Bloemert uit Staphorst – tevens lid van AG’85 – kwam als derde man over de finish. Jeanet Knol uit Hardenberg finishte in een persoonlijk record van 41.53 als tweede vrouw en Petra Hasper uit Meppel legde beslag op de derde plaats, met een tijd van 42.58.

Nederlands kampioen

Bij de GAP Run, de wedstrijd over 5 kilometer, stond maandagavond een Nederlands kampioen aan de start. Nick Marsman uit Dedemsvaart had in juli de nationale titel op de 3000 meter steeple chase bemachtigd en in februari de NK-titel op de korte cross. Vorig jaar had Marsman het parcoursrecord in Nieuwleusen, dat al op zijn naam stond, met 5 seconden verbeterd tot 15.30. Dat deze atleet van Groningen Atletiek nog steeds progressie maakt, bleek wel uit z’n nieuwe eindtijd. Met 15.18 scherpte hij nogmaals het parcoursrecord van de Oranjeloop aan. De strijd om de tweede plaats was spannender. ‘Thuisloper’ Michiel Veldman en Leo Hassing uit IJhorst gingen gelijk op. Veldman, uitkomend voor HAC’63, plaatste in de laatste kilometer een versnelling waarop de atleet van Loopgroep AG’85 geen antwoord had. Veldman werd tweede in 16.21, Hassing derde in 16.31.
Lieve Tollet uit Zwolle was de snelste vrouw op de 5 kilometer. De BB-loper zette een tijd van 18.26 op de klokken. De tweede en derde plaats waren weggelegd voor atletes van ACO van Elderen uit Ommen. Yvonne Meijer uit Witharen finishte in 18.53 en Marije Dankelman uit Arriën zat met 19.00 vlak achter haar.

Jeugd

De Oranjeloop begon maandag met wedstrijden voor de jeugd. Kinderen tot en met vier jaar liepen, al dan niet aan de hand van een ouder, de Unicef Peuterrun, een wedstrijd over 200 meter. Daphne Veijer was hierbij de snelste, met een tijd van 49 seconden. Boaz Veldman uit Nieuwleusen was de snelste jongen, met een tijd van 53 seconden. Bij de Unicef Kidsrun, de wedstrijd over 500 meter stonden ruim 100 kinderen tot en met negen jaar aan de start. Niek Goeree was met 1.35 de rapste op deze afstand. Bij de meisjes kwam Fleur van de Hoek als eerste over de finish: zij liep 1.54.
Bij de Schagen Infra Jeugdrun, de wedstrijd over 1 mijl en bestemd voor kinderen tot en met twaalf jaar, kwamen de winnaars uit Staphorst. Colin Trompetter was met 5.55 de snelste jongen, en Meike Crediet was met een tijd van 6.10 het snelste meisje. De Westerman Multimodal Logistics Jeugdrun, de wedstrijd over 2 mijl voor de jeugd tot en met 16 jaar, leverde bij de jongens een zege op voor Mika Dekema (in een tijd van 12.34). Het snelste meisje was Maxime Veijer uit Staphorst, met 14.13.

Zoals ieder jaar gaat een gedeelte van het inschrijfgeld voor de Oranjeloop naar Unicef. Ook konden deelnemers een extra donatie doen. De opbrengst wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.
Alle uitslagen zijn terug te vinden op uitslagen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.