Tal van activiteiten bij ‘Rondje Groen, doen!’

0263816_appels_persen.jpg
.

DALFSEN – Op zaterdag 30 september wordt Dalfsen groener en diervriendelijker dan ooit tevoren met het evenement ‘Rondje Groen, doen!’ bij Natuurboerderij Lindehoeve. Dit jaar staat het in het teken van dierendag, waardoor jong en oud kunnen genieten van een dag vol activiteiten rondom dieren en groen. Het evenement vindt plaats tussen 10.00 en 15.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Een hoogtepunt van deze editie is de introductie van de nieuwe ezels. Bezoekers krijgen de kans om kennis te maken met deze prachtige dieren.

Activiteiten

Tijdens ‘Rondje Groen, doen!’ zijn er tal van activiteiten voor het hele gezin. Kinderen kunnen knuffelen met konijnen en geitjes, het kabouterpad verkennen en vragen beantwoorden over dieren, en zelfs een vogelhuisje bouwen. De bibliotheek Dalfsen verzorgt voorleessessies voor de kleintjes en er zijn tal van leuke spelletjes te spelen, waaronder het klassieke spel Ezeltje Prik, gemaakt door cliënten van Philadelphia locatie Lindehoeve, die ook hun kraam met zelfgemaakte producten bemannen en de catering voorzien.

Proeverij

Onder de titel ‘Wat doen we in de pan’ bundelen de sociale moestuin De Groene Hof, Gerda van Heijningen (van ‘Wat doen we in de pan’) en de eigen tuinvrijwilligers van Natuurboerderij hun krachten voor een smakelijke proeverij. Verder zijn er verschillende groene initiatieven te ontdekken zoals de zadenbibliotheek, waar men kan leren zaden te oogsten en bezoekers kunnen kennismaken met de natuur tijdens de natuurwandeling onder leiding van Jan Bredewold. Wie stekjes over heeft uit de tuin, kan ze ruilen bij Groen Gebogen. De werkgroep Steenbreek heeft een fietsroute uitgestippeld langs groene daken en regenwaterafkoppelingen, en er is bij hun kraam meer informatie te krijgen over ontdekkisten voor scholen.

Kunst en natuur

Bezoekers kunnen ook genieten van een bijzondere glasexpositie van Tineke Langbroek uit Oudleusen, gelegen rondom de vijver. Er zijn prachtige najaarsbloemen, kunst en bijen in deze sfeervolle omgeving te bewonderen en in de boerderij is de expositie van Janny de Groot te zien.

Kijk voor meer info op

www.natuurboerderijdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.