Succesvol Plinq Loopfestijn in Dalfsen

0263106_Plinq_2.JPG
Het was niet alleen prestatiegericht vele lopers genoten ook van de prachtige omgeving.

DALFSEN – De halve marathon van vorig jaar ging niet door in verband met te weinig vereerregelaars. “Dat gebeurt ons niet nog eens”, meldde de organisatie. De acties en oproepen die werden gedaan, waren succesvol. Het leverde deze keer voldoende vrijwilligers op om de veiligheid te kunnen garanderen.

Het Plinq Loopfestijn in Dalfsen is een loopevenement voor alle leeftijden en alle niveaus. Met de kidsrun (800 meter voor alleen de allerkleinsten), de 2,5 km, 5 km, de 10 km en de halve marathon was er afgelopen zaterdag voor iedere loper een passende afstand. Aan de 5 kilometer konden ook teams deelnemen.

Routes

Alle routes startten ook deze keer vanuit het centrum van Dalfsen (Kerkplein) en gingen richting Ooster Dalfsen, De Stokte en Oudleusen. Op het Kerkplein is veel ruimte voor bezoekers, lokale ondernemers en horeca om het evenement tot een groot succes te maken. Het evenement tikte ruim vijf honderd deelnemers aan. De omkleedruimte was in De Overkant. Speaker was ook deze editie Dalfsenaar, Henk Borgmeijer.

Uitslagen

KidsRun J. 4-6 jaar. Niels de Haan Dedemsvaart (1.44). KidsRun M. 4-6. Lisa  Hoogeboom Zwolle  (1.53). KidsRun J. 7-9 Cas Lindeboom Dalfsen (2.43). KidsRun M 7-9 Vera Eising Zwolle (2.53). Vr. 2.5 kilometer Ize Diepman ACO van Elderen (11.01). M 2.5 Bernd Waanders Goor’75 (9.19). Vr. 5 kilometer, Nora Assink ACO van Elderen (18.39). M 5 kilometer Daan Boonman Hanzepoort (16.18). Vr. 10 kilometer, Aline Kootstra Aco Van Elderen (35.54). M. 10 kilometer Maikel Bos De Gemzen  (34.55). Halve marathon 1. Danny Koppelman ACO van Elderen (1.06.47). 2. Remco Akse BB lopers (1.15.32 ). Bij de dames was Mirelle Baart van Palast ’67 met een tijd van 1,23.30 de snelste. Tweede werd Sarah Mukder-Reuver( 1.29.51). Snelste Dalfsenaar bij de vrouwen was Lioe Kwee (1.46.31)). Bij de mannen Edwin Lindeboom (1.27.35). Bij de 10 kilometer was snelste Dalfsenaar Steve Oosterkamp met een tijd van 37.50. Bij de vrouwen Aline Kootstra (35.54). En bij de 5 kilometer vrouwen Milia Dwars (22.23) en bij de jongens Joris Dwars in een tijd van 18.52 seconden.

 

 

Tekst/Foto’s: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

Het was prachtig loopweer volgens de deelnemers. Toch was de EHBO aan de finish steeds alert en stond paraat met een verkoelend doekje en water.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.