Sportclub Lemele houdt Dedemsvaart een helft bij

0263099_Lemele_-_Ddv_-_1.jpg
Sportclub Lemele kon thuisclub Dedemsvaart tot aan de rust aardig bijbenen, na de thee kwamen de bezoekers adem te kort en liep de thuisclub weg naar grote cijfers.

LEMELE – Bij sportclub Lemele vond afgelopen zomer een trainerswisseling plaats. Harry Warmelink vertrok naar SVZW. Hij gaat bij de Zwaluwen uit Wierden hoofdtrainer Frank Eeftink assisteren. Geert Tichelaar is de nieuwe man aan het roer bij de Zandeinde-bewoners. De blauwwitten kunnen voor het bekeravontuur gelijk smerig aan de bak. Pfff…, wat een loting. Je kunt er van allerlei etiketten opplakken, van uitdagend tot taais, maar loodzwaar is poule 213, met Daarlerveen, Lutten en Dedemsvaart als overige deelnemers zeker. Deze clubs spelen alle drie in hogere divisies dan de equipe van de debuterende Tichelaar. Lemele zal zich weinig illusies koesteren voor een bekervervolg na de poulefase, maar strijd leveren zit verweven in het DNA van de Lemelers, die misschien zo hier en daar voor een verrassing kunnen zorgen. Lemele begon de bekerhappening op sportcomplex de Boekweit, in en tegen derdeklasser Dedemsvaart, dat komend seizoen twee etages hoger acteert dan de bezoekers.

“Weet je nog hoeveel het geworden is Robbie”, vroeg de verslaggever aan Robin Schoenmaker. “Ik wil het niet eens weten”, reageerde de aanvoerder van sportclub Lemele. Door het ontbreken van een scorebord en een veelvoud aan doelpunten was het voor menigeen raden. Was het nou 8-4? Of 9-5? Dus niet, het werd 9-4. Dat lijken dramatische cijfers, maar de getallen zeggen niet alles. Lemele gaf voor rust prima partij en wist menig voetbalfan positief te verrassen. Zeker, het stond al vlot 2-0 voor de thuisclub. “Ik vreesde een grote uitslag”, biechtte lijnrechter Henk Warmink op, maar de bezoekers beten zich vast in de thuisclub. Tim Schotman en Jelmer Kleinjan schoten de Lemelers langszij en datzelfde deed Schotman nadat Dedemsvaart opnieuw de leiding had genomen. Yoran Bakhuis zette de bezoekers zelfs op voorsprong, maar dat werd de derdeklasser toch te gortig. De rust ging in met een korfbaluitslag, 5-4. Amusementswaarde een 9, maar die devalueerde na de thee in een 3. Vaak lag het spel stil en Melvin Bakhuis moest er af met een blessure waar hij nog wel een poos zoet mee is naar het zich laat aanzien. Het niveauverschil werd na de onderbreking duidelijk. Niets om je voor te schamen. Eigenlijk een logische zaak. Dedemsvaart wist nog vier keer het net te vinden en ging met 9-4 richting douche. Prima eerste helft, na de thee alsnog door de hoeven.
Zaterdag speelt sportclub Lemele de tweede bekerronde. Op sportcomplex Zandeinde is Daarlerveen de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.