Spierfonds collecteert deze week in het hele land

0263307_image001_1.jpg
.

Hulp hard nodig als collectant en/of gever

OMMEN – In de week van 10 tot en met 16 september vindt de nationale collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Doneren kan op verschillende manieren, digitaal door het scannen van een QR-code of met contant geld.

Een op de negen Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan een spierziekte krijgen. “De impact van een spierziekte op iemands leven is zo groot, dat is voor een gezond persoon nauwelijks te bevatten. Je kunt steeds wat minder, levert steeds weer een stukje zelfstandigheid in en gaat steeds verder achteruit. Hierdoor leven gezinnen elke dag in onzekerheid, moeten zich aanpassen en is hun leven allesbehalve zorgeloos. Dat is ongekend heftig. Als we daar verandering in kunnen aanbrengen, en dat kunnen we, dan moeten we daar vol voor gaan. Iedere bijdrage, groot of klein, kan het leven van iemand met een spierziekte veranderen”, aldus Ellen Sterrenburg, algemeen directeur van het Spierfonds.

Binnen handbereik

Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel voor het ontwikkelen van behandelingen en medicijnen om spierziekten te stoppen. Ellen licht toe: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek – hoe ziet een spierziekte eruit, hoe kun je deze herkennen, waar zit het foutje? We zien nu, na tientallen jaren van samenwerken met briljante onderzoekers in Nederland en wereldwijd, dat de stromen samenkomen. Wat jaren onmogelijk leek, wordt nu steeds concreter. Gentherapie, een van de speerpunten van het Spierfonds, is in ontwikkeling en voor verschillende spierziekten komen medicijnen beschikbaar. In 2025 willen we de eerste gentherapie bij patiënten testen. Dat is super ambitieus, maar we gaan ervoor. Samen kunnen we het verschil maken in de levens van mensen met een spierziekte.”

Geven

Geven aan de collectant kan op verschillende manieren. Je kan met je smartphone de QR-code scannen die de collectant op de collectebus heeft staan. Dat gaat heel eenvoudig. Je kunt het bedrag aanpassen en de betaling loopt via iDEAL. Je geeft eenmalig en zit nergens aan vast. Of je kan de collectant muntgeld of een bankbiljet geven. Mocht je niet thuis zijn of geen smartphone hebben, dan heeft de collectant een flyer bij zich waar het rekeningnummer van het Spierfonds op staat, zodat iedereen alsnog een bedrag kan overmaken.

www.spierfonds.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.