Samenwerking tussen bieb en kinderopvang

0263913_Boekstart.jpg
Marlien Kooiker (kinderopvang Mathil) Jackeline Mekkes (Bibliotheek) en Lieke Wink (kinderdagverblijf Winkies).

DALFSEN – In een gezamenlijke inspanning om de taalontwikkeling bij jonge kinderen te stimuleren, hebben Bibliotheek Dalfsen, Kinderopvang Mathil en Kinderdagverblijf Winkies op 12 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen, dat laten veel wetenschappelijke onderzoeken zien. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter het is. Om ouders meer bewust te maken van het belang van voorlezen organiseert de bibliotheek maandelijks BoekStart Voorleespret en geeft ze voorlichting bij het consultatiebureau. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken is er ook BoekStart in de kinderopvang. Het doel ervan is om kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar via de kinderopvang met boeken en het voorlezen ervan in aanraking te brengen. Om op deze manier het leesplezier en de taalontwikkeling te vergroten. De bibliotheek begeleidt en coördineert het programma en voert het uit, waardoor er nauw contact ontstaat tussen de kinderopvangvestigingen en de plaatselijke bibliotheek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.