Repaircafé voor kleding: weggooien is niet nodig!

0264386_repaircafe_kleding_Anjerpunt.jpg
.

HOONHORST – in samenwerking met vrijwilligster Hennie Bokhove, lanceert het Anjerpunt een initiatief om verspilling van kleding en textiel te verminderen. Iedere eerste donderdag van elke maand is Hennie beschikbaar in het Anjerpunt om mensen te helpen bij het repareren van hun kleding en textiel.

Te vaak belandt kleding in het afval omdat mensen niet weten hoe ze het moeten repareren of simpelweg geen naaimachine hebben. Hennie Bokhove vindt dit zonde en heeft daarom het idee opgevat om een ‘repaircafé voor kleding’ te starten in het Anjerpunt. Als vrijwilligster in het Anjerpunt combineert ze haar vaardigheden in naaiwerk met een passie voor duurzaamheid.

Diverse reparaties

Tussen 10.30 en 11.30 uur kunnen inwoners van Hoonhorst op de eerste donderdag van de maand hun kleding meenemen naar het Anjerpunt en met Hennie bespreken wat er moet gebeuren. Vaak kan de kleding dezelfde dag nog worden opgehaald tussen 15.00 en 16.00 uur. Hennie staat klaar voor diverse reparaties, zoals het inkorten of wijder maken van kleding, het repareren van naadjes, gaatjes in truien/vesten en nog veel meer. Indien nodig, adviseert zij over de benodigde materialen en waar deze verkrijgbaar zijn. Haar diensten zijn kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage voor het Anjerpunt wordt op prijs gesteld. Hennie geniet ervan als mensen tevreden de deur uitgaan met hun ‘nieuwe’ oude kleding of gerepareerd textiel. Haar leus luidt: “Ik herstel uw kleding in Anjerpunt Hoonhorst alhier, en u heeft van uw herstelde kleding weer veel plezier!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.