Rallyteam Brouwer-Hesselink van de partij in Hellendoorn

0263545_Alex_Klemens_RO23.jpg
.

HELLENDOORN/NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 16 september staat de Hellendoorn Historic Rally op de agenda van Bert Brouwer en Marcel Hesselink. De grootste ‘rally-afspraak’ van Nederland en tevens één van de thuiswedstrijden.

In juni reden ze in Hardenberg en twee weken geleden reden ze de Rallye Oberehe in het Duitse Eifelgebied. In Hardenberg moesten ze de strijd vroegtijdig staken doordat op het slechte onverhard de koeler kapot gereden werd. Bij de Rallye Oberehe stonden ze niet met de bekende lichtblauwe Opel Manta aan de start, maar met een gele. Met deze auto werd een stuk historie van stal gehaald: begin 2000 is namelijk voor het laatst met de gele Manta gereden, die tot die tijd al de nodige kilometers ‘rally-ervaring’ heeft gemaakt.

Finishen

In de afgelopen tijd is de auto helemaal opnieuw opgebouwd. De rally in Duitsland was dan ook een test voor Hellendoorn. Helaas sloeg wederom de pechduivel toe… Geplaagd door remproblemen was het na KP2 einde wedstrijd. Rijden zonder remmen is immers geen optie. Ondanks deze negatieve ervaringen, geeft het team de moed niet op. Het geheel is weer gecheckt, want het doel is uiteraard om te finishen. Op het programma staan vijf verschillende klassementsproeven die twee keer gereden worden. Het serviceterrein is bij ‘Dieka’ in Markelo waar de Historics om ca. 11.00 uur van start zullen gaan om ruim 110 km. op snelheid af te leggen. De finish is vanaf 21.00 uur. Het duo is er op gebrand om met een goed resultaat de eindstreep te halen. Dit samen met nog twee bevriende teams, waaronder ook de zoon van Marcel Hesselink.

De teams live in actie zien? Neem dan een kijkje op het serviceterrein op langs de proeven. Meer over het team is te vinden op www.rallymax.eu of volg hen op Facebook. Zie ook

www.eurolhellendoornrally.com

Foto: Alex Klemens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.