Politiek Verwoord: CDA

0263944_Miriam_Veldkamp-Bot.jpg
.

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Mirjam Veldkamp-Bot van het CDA aan het woord.

Over koffie en politiek heeft bijna iedereen wel een mening. Op mijn werk in het ziekenhuis zijn onlangs nieuwe koffieautomaten neergezet. Het was hét gesprek van de dag. Resultaat is meer keuze, maar de smaak is achteruit gegaan. Het laatste woord is er volgens veel collega’s nog niet over gezegd! Nu is hier een parallel in te trekken met het huidige politieke landschap. De keuze is reuze en we kunnen straks in de verkiezingsprogramma’s lezen of er nog een beetje pit in zit. Om hier alvast een voorschot op te nemen, is CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland in Hoonhorst op de koffie geweest. We hebben samen met enkele dorpsgenoten in de achtertuin en op het terras van het dorpscafé gezeten. Zorg voor elkaar, de arbeidsmarkt en diaconie waren enkele van de gespreksonderwerpen die op tafel kwamen. Hilde luisterde, gaf uitleg, maakte notities en vroeg ons uit over wat wij nu belangrijk vonden en waarom.

Ruis op de lijn

De stap vanuit de achtertuin naar Den Haag is gevoelsmatig groot: er is ruis op de lijn en er liggen rekenmodellen en andere tools op de weg. Ook zijn er in de loop van de tijd soms verbindingen beschadigd, verbroken of gewoon verwaterd. Dan ben ik blij met een Kamerlid die input komt ophalen uit Overijssel en die meeneemt naar het Haagse. Want als we zelf die kant opgaan, zijn de rapen vaak al gaar! Democratie heeft meningen nodig, duidelijk, met oog voor elkaar én met respect. Zo krijgen we ook in Hoonhorst, Lemelerveld, Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen en het grote buitengebied de actualiteiten goed in beeld. Wanneer deze krant op uw koffietafel ligt, is CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal al in de Trefkoele geweest, is er een circus in het dorp en rusten de vele vrijwilligers van Kachel FM uit van weer een drukbezocht evenement.
Er is lokaal genoeg te doen, politiek Den Haag maakt zich op voor de komende verkiezingen en er zijn inzamelingsacties gestart voor de rampen van afgelopen week. Waar maak je tijd voor en is er ruimte voor een politieke beschouwing? Weer terug naar de koffie: we hebben koffie zwart, met melk, met alles-der-op-en-der-an en af en toe een latte macchiato. Maar de lekkerste koffie drink ik op de donderdagochtend bij de Overkant aan het Kerkplein in Dalfsen, geschonken door de liefste vrijwilligers en vol aandacht gedronken in gesprek met dorpsgenoten van 70 . Daar maak ik iedere donderdagochtend weer tijd voor: op de fiets, over de dijk, door de Prinsenstraat en via de markt naar een lekker kopje koffie!

Dus.. koffie en politiek hebben vandaag de dag raakvlakken. Gemene deler: maak er tijd voor en de-tip-van-de-week is dat een goede (dikke) koek erbij het altijd erg goed doet (bij ons thuis in ieder geval wel). En niet vergeten om nog weer een keer af te spreken!

Vriendelijke groet,
Miriam Veldkamp-Bot
CDA-raadslid Dalfsen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.