Openingsfeest van kinderopvang Partou en KC Heidepark

0264385_IMG9834.JPG
Het openingsfeest stond vooral in het teken van sport. Dit werd aangeboden in samenwerking met plaatselijke (sport)verenigingen.

LEMLERVELD – Op uitnodiging bezocht wethouder Jan Uitslag Kindcentrum Heidepark waar afgelopen week de samenwerking werd ‘gevierd’ tussen de basisschool en Partou.

Kindcentrum Heidepark is een plaats waar kinderen van 2 tot 13 jaar zich kunnen ontwikkelen en spelen onder één dak. “Maartje Beukhof, directeur laat weten: “Beide partijen richten zich op hun eigen specialiteit, maar werken nauw samen om zo tot een doorgaande ontwikkellijn voor de kinderen te komen. De school heeft ruim honderd leerlingen.” Locatiemanager Samantha Keijser vult aan: “We bieden buitenschoolse opvang aan voor circa dertig leerlingen in een veilige omgeving, waar ontdekken, zelfvertrouwen kweken en plezier maken voorop staat.” Kindcentrum Heidepark is in principe iedere werkdag open van 07.00 tot 18.30 uur.

Talenten ontdekken

In het kindcentrum maken kinderen kennis met meer facetten, zoals techniek, natuur, muziek en sport. Dit gebeurt zowel bij het onderwijsaanbod als tijdens de naschoolse opvang. Dit kan zowel in de school (ontdeklokaal) als buiten. Zo krijgt ieder kind de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. De kinderen maken op die manier spelenderwijs kennis met de basisschool. Er wordt getracht veel sport aan te bieden. De afgelopen week stond in het teken van voetbal, judo en dans. “Dit wordt geëvalueerd”, vervolgt Samantha. “We proberen ieder kwartaal een andere sport aan te bieden, samen met de plaatselijke (sport)verenigingen. De school werkt met dezelfde thema’s en er worden gezamenlijke uitstapjes gemaakt. Alles onder één dak: een vertrouwde omgeving maakt de stap naar de basisschool weer gemakkelijker.

Workshops

Tijdens de vakanties is er een speciaal activiteitenaanbod met workshops en leuke uitstapjes, bijvoorbeeld op pad met de Natuurbus, naar de kinderboerderij of naar het maïsdoolhof. Ook kunnen de kinderen al hun energie kwijt in de zandbak, op het sportveldje en bij de speeltoestellen. Willen de kinderen een voetbalclinic of gamemiddag? In de school bevindt zich een wensenbord waar dat kan worden aangegeven. Verder is er extra aandacht voor muziek en bewegen en kan men gebruik maken van het techniek- en kooklokaal. Partou verzorgt peuteropvang voor kinderen van 2 t/m 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het adres is Kindcentrum Heidepark, Ds. A.J.W. Vogelaarstraat in Lemelerveld.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.