Jesse de Lange trekt FC Ommen over de streep in derby tegen ASC ‘62

(Archief)foto: Rechtsback Rens van de Wolfshaar stoomde namens FC Ommen regelmatig op langs de lijn in de derby tegen ASC '62.

OMMEN – Ook als het regent schijnt de zon op Westbroek. De harten van de supporters spatten van hoop en verwachting bijkans uiteen. De generale repetitie tegen ASV ’57 was een regelrechte galavoorstelling (6-0). Maar hierin schuilt gevaar. Trainer Mike Kelly prijst zich gelukkig met zijn selectie vol jeugdige paradepaardjes, maar beseft terdege dat grilligheid en wisselvalligheid al eeuwenlang kenmerkend zijn voor voetballers die nog maar net komen kijken bij ‘de grote jongens’. Bovendien is het riant voor een trainer dat hij ruim keus heeft qua spelersmateriaal, alleen kunnen er maar elf de wei in. Niet iedereen kan overweg met een bijrol op het bankje naast de trainer. Maar goed, je maakt een seizoen niet af met alleen elf man en geduld is een schone zaak. Wie in de wachtkamer zit moet klaar staan als er een beroep op hem wordt gedaan. Kelly is de man die het voetballende gedeelte mag gaan managen. Dat gaat de Hoogevener vooralsnog voortreffelijk af, maar laten we eerlijk zijn, begin competitie, nu wordt het menens.
Een seizoen eerder werd de thuisaanhang een zouteloze pot voorgeschoteld. Twee onmachtige aanvalslinies en twee ondoordringbare verdedigingswallen zorgden voor een loopgravenoorlog met zo hier en daar een sporadische dijkdoorbraak, met een even voorspelbare als bloedeloze 0-0 tot gevolg. Op Burendag 2023 brachten ‘de buren uit Dalfsen’ een bezoek aan Ommen. Voor twee keer driekwartier burenruzie op Westbroek.

Zo, de kop is er af. 3-1 winst voor de thuisclub. Drie punten in een duel zonder franje. “Het ging inderdaad moeizaam vandaag”, vond ook Mike Kelly. “Ik merkte vooraf dat er toch meer spanning op stond dan in voorgaande duels. We waren slordig, hadden veel balverlies, vooral voor rust, maar goed drie punten, toch een goed begin.”

Voor de thee staat de afweer van ASC ’62 goed en geeft niets weg. Er is geen doorkomen aan voor de aanvallers van de thuisclub. Na rust komt de FC gelukkig op voorsprong. Floris Mensinga steekt de Derbystar op Jesse de Lange, die het leer voor het doel slingert. Doelman Scherpenkate krijgt geen controle over het ronde kreng, dat met de nodige mazzel voor de gele kicksen van Sidney hobbelt en even later over de doellijn. Eigen doel? “Nee, zet maar op mijn naam”, zegt Flim na afloop met een brede glimlach. Een foeilelijk doelpunt, maar hij telt! Na de 1-0 kruipen de bezoekers uit Dalfsen uit de schulp. De thuisclub ontsnapt een paar keer, maar langs de kant voelen de thuissupporters het onheil naderen. Dat volgt even later in de persoon van Erik Bos. Een tegenvaller, maar nauwelijks een minuut later herstelt Jesse de Lange de schade. ASC zet aan om in de slotfase alsnog een puntje uit het vuur te slepen, maar ‘outlaw Jesse James’ berooft ‘de buren van 12 kilometer westwaarts’ van die illusie, 3-1.
Systeembeheerder Kelly koos de volgende elf: Björn Meijer, Rens van de Wolfshaar, Robin Meijerink, Frank Merjenburgh, Nick Runhart, Jorn Hekman (63. Tim Ribberink), Wesley Mulder (46. Floris Mensinga), Cas van Marum (63. Maarten Bel), Robbert-Jan Hamberg (87. Milan Pierik), Sidney Flim (75. Noah van Dorsten) en Jesse de Lange.

Zaterdag staat voor FC Ommen de derby tegen DVC Dedemsvaart op de speelkalender. Het eerste fluitsignaal op sportcomplex de Boekweit staat gepland om 15.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.