Hoempa en fanfare in het centrum van Ommen

0263101_blaasorkesten.jpg
.

OMMEN – Zaterdag en zondag was het geroffel, geblaas en getoeter in het centrum van de Vechtstad niet van de lucht. De weergoden hielpen de organisatie en deelnemers van het Bissingh Blaasorkesten Festival een handje mee. Droog, stralend zonnetje, niet al te warm, kortom: ideaal om even een kijkje te nemen in de bruisende binnenstad en een terrasje te pakken. Beetje keuvelen, mensen kijken, bekenden ontmoeten en even bijkletsen, met op de achtergrond de gezellige klanken van een langs slenterend straatorkest. Het festival bood zoals gewoonlijk een gevarieerd programma, uiteenlopend van Hollandse klassiekers, tot eigentijdse composities, tot bekende nummers uit de pop- en filmmuziek. Het zorgde voor veel sfeer, gezelligheid, volle terrassen in het centrum van Ommen. Onder de, om en nabij, twintig orkesten natuurlijk ook het Flater Pretorkest, dat ‘een thuiswedstrijd’ speelde. Het was weer prima te doen in het warm kloppend hart van de Vechtstad. Mag wel zo. Niks mis mee.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Meer foto's

Het Flater Pretorkest speelde 'een thuiswedstrijd' in hartje Ommen
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.