Het Boek van de Week

0262947_bvdw.jpg
.

Het is nog geen jaar geleden dat Anna Becks vriend Ben is overleden. In een diepe depressie heeft hij zichzelf het leven benomen. Anna’s verdriet is enorm en wordt nog vergroot door de houding van haar schoonmoeder. Alles wat Anna en Ben samen hadden heeft ze teruggeëist, waaronder de verlovingsring en hun boot. Maar de boot laat Anna zich niet afpakken. Het was de droom van Ben en haar om samen door het Caribisch gebied naar Trinidad te varen. Toen hij nog in goeden doen was, had Ben de reis al uitgestippeld. In een vlaag van woede en verdriet besluit Anna de reis dan maar alleen te gaan maken.

Shock

Echt een goede zeiler is ze niet en de eerste overtocht vanuit Miami naar Bimini gaat al bijna mis als ze op een haar na door een tanker wordt overvaren. Hoe moet ze de rest van de reis door zien te komen? De oversteek naar Turks- en Caicoseilanden en Puerto Rico is meer dan zeshonderd kilometer. Dat gaat ze echt niet in haar eentje redden. Ze moet hulp zien te vinden en hangt daarom een briefje op dat ze een bemanning zoekt. Als ze haar moeder belt en over haar plan vertelt is die in shock. “Het was Bens reis, voegt ze Anna toe, niet de jouwe.”

Vreemde

Terneergeslagen door de gebeurtenissen tijdens de doorwaakte zeilnacht en de reactie van haar moeder, heeft ze een beroerde dag. Ze drinkt zich klem, pikt een vent op maar bedenkt zich net op tijd, valt al jankend en straalbezopen in de rubberboot waarmee ze aan land gekomen is in slaap. De volgende ochtend wordt ze wakker in haar eigen kajuit. Verbaasd over hoe ze daar gekomen is, krijgt ze de volgende schok te verwerken, er staat een vreemde man rustig koffie te drinken op haar boot! Wie is hij en hoe komt hij daar?

Luchtig

‘Wind in de zeilen’ is ondanks het pittige thema niet zwaar om te lezen. Doller heeft een luchtige manier van vertellen, toch schuwt ze de moeizame episodes niet. Juist door deze aanpak komt Anna steeds meer tot leven en kun je het boek bijna niet wegleggen! Goed om te weten dat hierna nog twee delen volgen, één met de zus en de ander met de beste vriendin van Anna, in de hoofdrol.

Het boek ‘Wind in de zeilen‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.