Goede belangstelling voor het Vechterweerd Event

0263104_Vechterweerd2JPG.JPG
.

DALFSEN – Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes en Buitenplaats Broekhuizen openden afgelopen weekeinde hun deuren met kunstzinnige en culturele activiteiten. Er was muziek, verhalen werden verteld en er waren theatermakers en kunstenaars aanwezig op het tweedaagse Vechterweerd Event.

Dit culturele ‘wandelevenement’ werd voor de tweede maal gehouden. Het doel was om bezoekers te laten genieten van de natuurlijke omgeving en culturele uitdagingen Deze formule was ook vorig jaar zeer succesvol. Zaterdag bereidden vooral de schilders met als thema ‘De Vecht en mobiliteit’ zich voor om de werken zondag te exposeren in het landschap. De muzikale omlijsting werd verzorgd door verschillende gezelschappen zoals Natuurkoor Salland, verschillende duo’s en trio’s, jazzband Djessie en troubadour Johan Geerts. Ook konden de vele bezoekers genieten van de kunst en culinaire markt en de open tuinen van de Buitenplaats De Broekhuizen en Boerhoes. Initiatiefnemer was Henk Riezebos van het Dalfser Kunstlokaal. Alles speelde zich af op het gebied Vechterweerd, ‘ingeklemd’ tussen Buitenplaats De Broekhuizen, de oude sluiswachterswoning en Camping Boerhoes en Zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd aan de Koepelallee.

‘No waste’

De nadruk van het event lag op consuminderen en milieubewustwording. Aan de bezoekers werd wel een klein beetje inspanning gevraagd. Evenals bij de vorige editie kon men weer een eigen mok van huis meenemen om op de markt iets te drinken te halen. Dat levert minder afval op en wordt het milieu gespaard, zo is de gedachte. Ook waren er voor een kleine bijdrage mooie mokken te koop om het Vechterweerd Event te steunen.
Het event was niet alleen goed toegankelijk voor wandelaar, maar ook fietsers en scootmobielers konden zich goed verplaatsen. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd weekend.

Tekst/Foto’s: Evert Jan Goos

Meer foto's

.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.