Gerrit de Jonge ziet diep gekoesterde wens in vervulling gaan

0263081_Gerrit_-_ballon_-_2.jpg
De spanning stijgt de luchtballon is er bijna aan toe. Even later stapt Gerrit de Jonge met dochter Simone aan boord voor een prachtige luchtvaart die het tweetal 45 kilometer oostwaarts voert.

OMMEN – Vanwege een vernietigende ziekte nam Gerrit de Jonge enkele maanden terug afscheid als gemeenteraadslid. De energie wordt stukje bij beetje minder, maar De Jonge probeert nog zoveel mogelijk uit het leven te halen.

Een van zijn wensen was een ballonvaart over Ommen. Het was maar de vraag of deze hartenwens in vervulling kon gaan. De tijd zit de voormalige politicus op de hielen. Twee keer moest vanwege het wat al te onstuimige weer een luchtvaart worden afgelast. Ook donderdag leek het aanvankelijk niet al te best met ’s middags een aantal stevige buien die de Vechtstad teisterden. Toch klaarde het tegen de avond op en kon Gerrit de reiskorf van de luchtballon in. Het voormalige raadslid, maar politiek nog steeds bevlogen inwoner van onze stad had een goede dag en verscheen uitgerust aan de start voor zijn luchtavontuur. Dochter Simone ging met haar pa mee de lucht in. Niet om z’n handje vast te houden, maar dochterlief wilde dit avontuur ook wel es meemaken.

Junne en de Sahara

Onder toeziend oog van een groot deel van de familie, vele kennissen en andere belangstellenden ging de BO’er (Bekende Ommenaar) het bakkie in en even later richting het strakblauwe hemeldek. De oostenwind voerde hem richting Hardenberg, met na anderhalf uur zweven een zachte landing 45 kilometer oostwaarts van de Vechtstad in het Duitse Itterbeck. Vanaf de Duitse grensplaats liet Gerrit zich oppikken door zijn schoonzoon die hem, een ervaring rijker, veilig en wel afleverde bij zijn vertrouwde stulp in woonwijk de Dante. “Dit was een diep gekoesterde wens van mij”, verklaarde het ex-raadslid na de veilige landing. “De wind stond precies goed en voerde ons over de Sahara en Junne. Prachtig om te zien van bovenaf. We gingen tot anderhalve kilometer de lucht in. Je kon in de verte zelfs het IJsselmeer zien en aan de andere kant Hoogeveen. Het ging met zo’n 45 kilometer per uur best hard, maar door het stralende weer hadden we perfect zicht. Een prachtige ervaring, vond ook mijn dochter Simone. Ze was in het begin best een beetje nerveus, maar haha, papa was erbij om haar gerust te stellen.”

Tekst/Foto: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.