Gerard Habers benoemd tot erelid van de Laarhoeveruiters

0263928_Gerard_Habers.jpg
.

OMMEN – Rijvereniging de Laarhoeveruiters viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Hoogtepunt in dit jaar is het jaarlijkse concours dat de vereniging dankzij de vele trouwe sponsoren en vrijwilligers kan organiseren.

Het concours vond wederom plaats in de Driehoek aan de Ondersloot, op de locatie van springruiter Pim Mulder. In de wijde omtrek en regio staat het evenement voor edele viervoeters hoog aangeschreven. Bij de Laarhoeveruiters is alles tot ver achter de komma geregeld. De vereniging doet er elk jaar alles aan om het huzarenstukje te herhalen. Op zaterdag 9 september waren er maar liefst meer dan 350 starts in de springring bij de paarden. Een dag later mochten de pony’s met de jonge ruitertjes zich in competitieverband met elkaar meten. Ondanks dat de koperen ploert het uiterste van de combinaties vroeg waren er geen uitvallers en verliep het concours vlekkeloos. Voor het welzijn van de paarden was er een verkoelende wasplaats op het terrein ingericht, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Tussen al deze bedrijvigheid door werd het overvolle programma op zaterdagmiddag even onderbroken. De speaker van dienst Gerard Habers werd verzocht de microfoon aan Jan Wolters, de voorzitter van de club te overhandigen. In de springpiste richtte de preses zich tot Gerard en had een daverende verrassing voor hem in petto. Het bestuur van de Laarhoeveruiters had het voornemen hem te benoemen tot erelid!

Beduusd

Even een duik in het verleden de inkt van de oprichters van onder andere de familie H. van Elswijk en Willem Rechtuit was nog maar nauwelijks opgedroogd of Gerard (gezegend met de bijnaam Lato) meldde zich aan bij de piepjonge paardenvereniging. In al de jaren dat de club zich in Ommen en Dalfsen wortelde heeft Gerard alles voor de club gegeven. Zo was hij meer dan 23 jaar voorzitter en is hij bij concoursen de speaker, die op geheel eigen wijze de verrichtingen in de ring verslaat. Daarnaast is ‘Lato’ altijd bereid geweest om daar waar nodig hand en spandiensten te verrichten. Na de mooie woorden van Wolters nam een zichtbaar beduusde en ontroerde Gerard de oorkonde en een fraai boeket in ontvangst. De anders zo vlot van de tongriem gesneden oud-voorzitter was voor even sprakeloos. De emotie nam hem mee terug naar de beginjaren tachtig, waar hij samen met zijn dochters Annet en de veel te vroeg overleden Yvonne, de Laarhoeveruiters leerde kennen. Een kennismaking voor het leven, in voor- en tegenspoed.

Met een welverdiend applaus vanaf de kant nam Gerard de microfoon weer over en werd de springring weer vrijgegeven voor de sport. De Laarhoeveruiters kijkt terug op een tot nu toe mooi jubileumjaar en een fantastisch concours. De voorbereiding voor de editie van volgend jaar staat alweer op de rol en zal een vervolg krijgen op dezelfde locatie als dit jaar.

www.laarhoeveruiters.nl

Tekst: Willem Lampe

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.