Gemeente Ommen van start met online verlengen rijbewijs

OMMEN – Met ingang van 1 oktober is het in de gemeente Ommen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.

Het rijbewijs is al na twee werkdagen op afspraak, op te halen bij het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl/particulier/locatiewijzer.

Hoe het werkt

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen is het rijbewijs dan op te halen bij het gemeentehuis. Dit kan alleen op afspraak, via ommen.mijnafspraakmaken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.