FC Ommen maakt na de thee het halve dozijn vol tegen ASV ’57

0263940_FC_Ommen_-_ASV_57_-_2.jpg
Huseyin Yayla brengt redding na de thee is er voor de in het geel gestoken doelman van ASV '57 geen houden meer aan en moet hij zes keer capituleren.

OMMEN – Om het bekeravontuur een vervolg te geven was winst in het tweede bekerduel voor FC Ommen noodzakelijk. ASV ’57 was het obstakel dat in de weg stond en terzijde geschoven moest worden. De bezoekers uit Aadorp hadden vanwege een betere score tegen Bergentheim (1-0 om 5-1) genoeg aan een remise om de volgende ronde te bereiken. Geen punt, dan weet je wat je te doen staat: winnen, niks meer, niks minder! ASV ’57 komt net als de thuisclub uit op het derde niveau (3D Noord om 3D Oost), dus op voorhand verwacht je twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, maar goed dat is een bespiegeling vooraf. Op het veld moet het gebeuren. We houden het kort, geen geneuzel, nogmaals, slechts een simpele missie: winnen. Met winst en zelfvertrouwen in de pocket op naar het eerste competitieduel. Daarnaast betekent winst een ronde verder in de beker, naast sportieve genoegdoening ook mooi voor de wedstrijdsecretaris, die met de handen in de nek achterover kan leunen en voor de beker/inhaalronde geen oefenpotje hoeft te regelen.

Welnu, de wedstrijdsecretaris kan op z’n handen gaan zitten. FC Ommen bekert verder. Met overtuiging. De thuisclub had werkelijk geen kind aan de bezoekers uit Aadorp. Het was vanaf minuut een koers richting de als gele kanarie verklede Huseyin Yayla. Het was happen naar adem voor de Aadorpers. Niets te vertellen. Toch wist de sluitpost van ASV ’57 in het eerste bedrijf met kunst- en vliegwerk het net achter zich schoon te houden. Na de onderbreking was er geen houden meer aan en zagen de gasten uit de Twentse industriestad droom en daad in duizend schilfers uiteen spatten.

Hoewel er bij de zwarthemden van meet af aan razernij zat, kwam de klinkende munt in het tweede bedrijf. ASV ’57 zakte na de vroege 1-0 van Cas van Marum compleet door de hoeven. Robbert Jan Hamberg siert zijn excellente optreden met de 2-0 en daarna is het ‘showtime’ voor Sydney Flim. “Ik krijg meer speeltijd en heb meer zelfvertrouwen”, verklaarde de puntspeler zijn performance. Met drie-op-een-rij, oftewel een onvervalste hattrick eiste Flim de hoofdrol op in een film met Westbroek als locatie en ‘Seek & Destroy’ als titel. Geen genade. Het slotakkoord van een eclatante zege was voor Tim Ribberink. De gesel van FC Ommen stopte bij 6-0. Tot genoegen van de thuissupporters. Die uiten zich zelden in superlatieven, maar als je uit vele monden hoort ‘dat was lange nie’ slecht vandaage’, dan heeft de ploeg een prima pot achter de rug. Een galavoorstelling. Amusementswaarde? We houden het op 8.5. Ja, mag wel zo. Met een rugzak vol vertrouwen naar de openingsclash tegen ASC ’62.

Kelly stuurde de volgende elf de wei in: Björn Meijer, Rens van de Wolfshaar, Robin Meijerink (57. Noah van Dorsten), Frank Merjenburgh, Nick Runhart, Jorn Hekman (57. Floris Mensinga), Wesley Mulder (46. Maarten Bel), Tim Ribberink, Robbert Jan Hamberg, Sydney Flim en Cas van Marum (71. Maarten Schoemaker).
Zaterdag opent FC Ommen de competitie met een thuiswedstrijd tegen ASC ’62 uit Dalfsen. In de streekderby op Westbroek wordt om half drie afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.