Echtpaar Heetebrij-Pleiter viert diamanten huwelijk

0263436_IMG9654.JPG
Harm Heetebrij en Driesje Pleiter al zestig jaar een hecht paar.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week waren Harm Heetebrij en Driesje Pleiter zestig jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente bracht een bezoek aan het echtpaar in de Hulstkampen waar zij sinds anderhalf jaar wegens gezondheidsreden wordt verzorgd. Harm gaat iedere dag bij haar op bezoek om bijvoorbeeld een eindje te wandelen. Harm werd geboren in St. Jansklooster. Hij bezocht na de lagere school, de ambachtsschool en werkte vervolgens bij aannemersbedrijf Hoogezand in Nieuwleusen. “Na het overlijden van mijn compagnon heb ik het bedrijf overgenomen”, zegt Harm. Daar werkte hij tot zijn pensioen en vervolgens namen twee zoons het bedrijf weer over. Harm was maatschappelijk ook zeer actief. Hij zat in het bestuur van o.a. de Rabobank, Univé (toen de Onderlinge) en het schoolbestuur. Vele jaren was hij ook voorzitter van de kerkenraad in Nieuwleusen. Eén van zijn grootste hobby’s is het mennen van zijn paarden. Als menner is hij vaak in het dorp te zien. Driesje volgde na de huishoudschool de modevakschool en was actief als lerares in haar eigen vakschool in haar geboorteplaats Oldebroek. Na hun huwelijk werkte zij mee (administratief) in het bedrijf. Vele jaren was zij ook vrijwilligster in het verpleeghuis Het Zonnehuis in Zwolle. Planten en bloemen waren haar hobby’s, zij was vaak in de tuin te vinden. Het echtpaar heeft vijf kinderen, tweeënveertig kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Het feest wordt deze week gevierd in Hotel Restaurant Het Roode Hert in Dalfsen.

 

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.