Echtpaar Dijk-Tuten zestig jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN/OMMEN – Afgelopen week waren Klaas Dijk en Mina Tuten zestig jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente feliciteerde het echtpaar met deze dag in woonzorgcentrum De Hoekstee in Ommen.

Mina (80) werd vier jaar geleden opgenomen voor verdere verzorging i.v.m. met haar ziekte. Dat was thuis aan het Oosteinde in Nieuwleusen, waar Klaas nog steeds woont, niet meer haalbaar. De boerderij werd overgenomen door hun zoon. Klaas (82) reist momenteel vijf á zes keer per week naar Ommen om bij haar te zijn. “We hadden dat natuurlijk wel graag anders gezien, maar het is zoals het is”, zegt Klaas. “Hier in De Hoekstee heeft zij een zeer goede verzorging. Wij hadden samen een mooi leven, hebben veel reisjes gemaakt met de Landbouwvoorlichtingsdienst door Europa en naar Canada, met allemaal mensen met een boerenachtergrond. Hier zaten altijd mooie excursies bij.”

Zeer actief

In Nieuwleusen was Klaas maatschappelijk zeer actief. De vele bestuursfunctie zijn haast niet op te sommen. Enkele zijn: ruim 20 jaar bestuurslid Oranjevereniging, bestuurslid raad Achmea, bestuurslid KI, coördinator rundveeverbetering Delta en vele jaren zat Klaas in de ruilverkavelingscommissie. Voor al die activiteiten werd hij een aantal jaren geleden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Mina werd geboren aan de Dommelerdijk in Oudleusen. Zij bezocht na de lagere school de huishoudschool, werkte kort bij een gezin en in een winkel in Zwolle. Tijdens hun huwelijk zorgde zij voor het gezin, hielp mee op de boerderij en deed thuis vooral de financiën. Ook deed zij veel vrijwilligerswerk, zij zette zich o.a. ruim 25 jaar in als collectant en coördinator van de Nierstichting. Klaas vult aan: “Ik had een nierprobleem en Mina stond een nier af aan mij. Dit was een spannende tijd. Verder mocht Mina graag toneelspelen en was zij vele jaren actief in het museum Palthehof in Nieuwleusen. Het echtpaar heeft drie kinderen, één is helaas overleden. Ze hebben samen zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. De kinderen, broers en zussen kwamen bij toerbeurt langs in woonzorgcentrum de Hoekstee om het echtpaar te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Tekst: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.