Echtpaar De Weerd-Kappert viert diamanten huwelijk

0264323_IMG9880.JPG
Burgemeester Erica van Lente kwam het echtpaar De Weerd-Kappert afgelopen woensdag thuis aan de Burg. Bosch Bruiststraat feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

NIEUWLEUSEN – Bij toenmalig Café Reuvers, nu het ’t Witte Peerd vond de eerste ontmoeting van het echtpaar plaats. Hier werd afgelopen zaterdag ook hun zestigjarig huwelijk gevierd. Dit gebeurde met familie, kennissen en buren. Burgemeester Erica van Lente kwam het echtpaar afgelopen woensdag feliciteren aan de Burg. Bosch Bruiststraat. In het bijzijn van de kinderen en aanhang las ze de huwelijksakte van zestig jaar geleden nog eens voor.

Willem (85) is geboren in Nieuwleusen ging na de lagere school naar de landbouwschool. Hij werkte eerst thuis en reed circa zes jaar een melkrit. “Van de ruim vijftien boeren die ik toen bezocht, is er nog maar één over”, weet hij te melden. Hij kwam vervolgens in dienst bij Staatsbosbeheer en werkte tot zijn 61-ste jaar als boswachter/boa in het gebied Zwarte Dennen/Staphorst. Hij hield toezicht op de bos- en wandelpaden en was initiatiefnemer van het belevingspad. Hij was ruim 25 jaar lid van de natuurbescherming en inmiddels rijdt hij al 24 jaar wekelijks voor ‘Tafeltje Dekje’. Hennie (82) is eveneens geboren in Nieuwleusen. Na drie jaar huishoudschool werkte zij thuis en bij een aantal gezinnen. Hennie deed veel vrijwilligerswerk, zij verzorgde het verjaardagsfonds, was collectant bij het Beatrixfonds en bij diverse zendingsacties. Ook was zij vele jaren lid van Vrouwen van Nu en zij ging graag naar de gym. Het echtpaar ging er vaak met de caravan en de fiets op uit. Zij woonden ruim 25 jaar in Punthorst en nu alweer 35 jaar in hun huidige woning. Het diamanten paar heeft vier kinderen, twee zoons en twee meisjes. Zij hebben negen kleinkinderen, waarvan er één (de oudste kleinzoon) helaas is overleden. “Dat is een zwarte bladzijde”, zeggen beide.

Het feestje werd afgelopen zaterdag, op hun ontmoetingsplek ’t Witte Peerd, samen met de familie, kennissen etc. gevierd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.