Chiyang Wong in De Stoomfabriek

DALFSEN – Zaterdagavond 30 september opent Dalfsen Klassiek het nieuwe seizoen met meteen alweer een bijzonder en hoogstaand concert in theater De Stoomfabriek.

De Chinese pianist Chiyang Wong speelt samen met de Davidsbündler Music Academy het bekende ‘Eine Kleine Nachtmusik’ en ander werk van Wolfgang Amadeus Mozart. Wong begon met piano spelen in zijn geboorteplaats Hong Kong en verhuisde daarna naar Engeland om zijn studies voort te zetten aan o.a. de Chetham’s School of Music. Hij studeerde af aan de Royal Academy of Music in Londen. Wong speelde in de Wigmore Hall in Londen en trad meermaals op met het Hong Kong Philharmonic Orchestra. In 2017 was hij winnaar van de prestigieuze Mozarteum International Summer Academy in Salzburg.

Gratis voor jongeren

Het Davidsbündler-team is een groep uitzonderlijke musici in de hedendaagse internationale concertscene. Vorig jaar openden zij in Den Haag een bijzonder centrum voor klassieke muziek (zie: www.davidsbundleracademy.com). Het idee van de Davidsbündler-vereniging is bedacht door Robert Schumann. In zijn geschriften waren de fictieve leden vertegenwoordigers van een vrijgevochten, progressieve en ruimdenkende samenleving.
Jongeren onder de 18 hebben gratis toegang bij Dalfsen Klassiek. Kaarten a 24,50 euro aan de zaal, bij Primera of via de site

www.theaterdestoomfabriek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.