Bilal Alakel voor de vijfde keer op rij de beste schaker

0263936_Bilal.jpg
Afgelopen week werd Bilal Alakel voor de vijfde keer op rij schaakkampioen van schaakvereniging DS’72 uit Dalfsen. 

DALFSEN – Schaakclub DS’72 noemt zichzelf een gezellige en gemoedelijke club. De vereniging werd opgericht in 1972 en maakte goede jaren mee in haar bestaan. En heel af en toe heeft de vereniging ook een pareltje in haar gelederen.

Zo ook nu, afgelopen week werd Bilal Alakel voor de vijfde keer clubkampioen van de vereniging: een zeer bijzondere prestatie. De vereniging is zeer actief, het vierde in 1997 haar 25-jarig bestaan uitbundig met het houden van een groots open Dalfsen schaaktoernooi. Ook het spelen van simultaanpartijen door Timman en Kortsnoj vormde één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van DS’72. Een ander hoogtepunt was de viering van het 50 jarig bestaan op 10 september 2022 met onder andere een simultaanwedstrijd op dertig borden met IM (International Master) Willy Hendriks.

Nieuwe leden

De vereniging, met circa 25 leden, is niet heel groot. Wel leidt de vereniging graag beginnende spelers op. Wekelijks wordt van september tot en met mei iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Overkant gespeeld. Twee keer per jaar (rond de jaarwisseling en als afsluiting van het seizoen) wordt een snel-schaakcompetitie georganiseerd. Het traditionele snelschaaktoernooi rond de jaarwisseling is opengesteld voor clubschakers, thuisschakers en andere schaakliefhebbers uit de gemeente Dalfsen. “Nieuwe leden zijn bij onze schaakvereniging natuurlijk van harte welkom. Uiteraard geldt dit voor de ervaren schaker maar ook de beginnende schaker kan zeer goed bij ons terecht”, laat secretaris/penningmeester Peter Laarakker weten.

Tekst: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.