Bezoek Gilwell Ada’s Hoeve tijdens Open (Monumenten) Dag

0263110_adas-hoeve_1.jpg
.

OMMEN – Benieuwd naar wat er zich afspeelt op Ada’s Hoeve? Breng dan op zaterdag 9 september een bezoek aan het centrum tussen 10.00 en 17.00. Normaliter is het gesloten voor bezoekers.

Scouting Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve is één van de locaties in de route langs monumenten die het Open Monumentendag-comité heeft uitgezet. Maar buiten dit programma zijn belangstellenden zaterdag 9 september van welkom aan de Zwolseweg 17 om het terrein te bezoeken vanwege het 100 jarig jubileum. Er is beperkte parkeerruimte, dus kom bij voorkeur op de fiets. Op het terrein is een korte wandeling (circa 1 km) uitgezet via informatiebordjes bij enkele bezienswaardigheden zoals de receptie en magazijn, de Totempaal, het Jamboreehuis, de Kampvuurkuil. Er is een fototentoonstelling over de 100-jarige historie en bezoekers kunnen in gesprek met vrijwilligers die hier actief zijn. In samenwerking met NuNature Outdoor & Events zijn er enkele spelen voor jong en oud, zoals archery tag, bubble voetbal. klimmen en klauteren. Buiten deze open dag is t/m oktober nog de historische wandeling te lopen via de IVN Routes app. Onderweg krijgt men informatie over dit unieke Scouting terrein.

Over Gilwell Ada’s Hoeve

Het Scouting kampeerterrein Gilwell Ada’s Hoeve is de bakermat van het toerisme in Ommen. Er wordt als sinds 1923 gekampeerd door scoutinggroepen uit Nederland en het buitenland. Het terrein ligt in een oude bosrijke omgeving van Ommen aan de rivier de Vecht. Jaarlijks kamperen zo’n 6000 scouts en niet scouts op het terrein.

www.adashoeve.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.