Beleef Nieuwleusen en ontdek toeristische schatten

0263738_huifkarHopOnHopOff.jpg
.

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 23 september presenteert de werkgroep Beleef Nieuwleusen een gevarieerd programma om de toeristische en recreatieve hoogtepunten van Nieuwleusen te laten zien.

Op zes verschillende locaties in het dorp zijn er activiteiten gepland van 12.00 tot 17.00 uur. Een huifkar zal bezoekers tussen de locaties vervoeren, maar belangstellenden kunnen ook zelfstandig de plekken verkennen.

Schatten opgraven

Kulturhus de Spil bestaat vijf jaar, geïnteresseerden kunnen hier kennismaken met de gebruikers en het komende seizoen ontdekken. Bij museum Palthehof kunnen kinderen schatten opgraven en Oudhollandse spellen spelen. De toegang is gratis, er is koffie en er zijn versgebakken knieperties. Het Grammofoonmuseum in het Olde Gemeentehuus is eveneens geopend. Hier kan men een unieke collectie grammofoons bewonderen, tegen een gereduceerd tarief. Bij molen Massier zijn versgebakken producten te proeven en er is bovendien een boekenkraam.

Verder is de nieuwe natuurboerderij BalkInn te verkennen. Het terrein is te bewandelen en te bekijken en ook binnen kunnen bezoekers worden ontvangen. Er zijn veel bloemen te zien in de aangelegde perken. Op het terras wordt koffie en thee geserveerd en voor de kinderen is er gratis limonade. Aan het einde van de route is er het atelier ‘Vrolijk met Verf’. Behalve schilderijen zijn hier ook kaarten en cadeau-artikelen te vinden met aantrekkelijke aanbiedingen. Kinderen kunnen een spetterend kunstwerkje maken en een boerenijsje van de ijskar van Reestdalzuivel maakt de feestelijke dag compleet.

Kijk voor meer informatie op

www.beleefnieuwleusen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.