Wielrenners-in-de-dop racen over camping Ommerland

0262364_wielerrace_-_Ommerland_-_3.jpg
Op recreatieoord Ommerland werd fanatiek gefietst voor de overwinningsbokalen zelfs in de jongste leeftijdscategorie tijdens de loopfietsenrace.

OMMEN – Liefst 83 deelnemers mocht de organisatie van de tweede Ommerland dikke bandenrace donderdagmiddag 17 augustus inschrijven. Na het succes van de eerste loopfietsen- en dikke bandenrace, twee weken terug, met 97 deelnemers, was de animo voor deze vervolgeditie wederom groot.

“De belangstelling is er niet alleen vanuit gasten, recreanten en bezoekers van de camping, maar ook vanuit Ommen”, stelde koersdirecteur Gerrit de Jonge meer dan tevreden vast. “Alles gebeurt onder auspiciën van de KNWU. We benaderen het serieus. Het parcours is afgezet met hekken en lint en wordt bewaakt. Het moet zo veilig mogelijk. Net als bij een echte koers. Er is zelfs een volgauto.”

De snelste

Delano van der Voort uit Nieuwerkerk aan de IJssel was de snelste in de categorie loopfietsen voor 2, 3 en 4-jarigen. Mats Lotgerink uit Saasveld mocht in de klasse 5 en 6 jaar de hoogste tree van het ereschavot betreden. In de klasse 7 en 8 jaar werd Thyme Jan Meilink uit Makkum eerste. Tijn Lauret uit Broek in Waterland hield in de klasse 9 en 10-jarigen de concurrentie achter zich en in de categorie 11 en 12 jaar gingen de felicitaties en de klapzoenen van rondemiss Vera Boschman naar Stef Kampman, die een thuiswedstrijd reed. Opa en oma Henk en Henny Kampman keken glunderend vanaf de kant vol trots toe. Naast een bokaal voor de nummers een, twee en drie per categorie kreeg elke deelnemer een T-shirt en een medaille van de sponsoren Jumbo-Visma en recreatieoord Ommerland. Vera Boschman mocht na al het podiumceremonieel ook de trekking doen van de loterij, met als hoofdprijs ‘een midweeks verblijf op Ommerland voor zes personen in een luxe vakantiebungalow’. Dit buitenkansje ging naar de familie Schimmel uit het Gelderse dorp Herveld.

De dikke bandenraces op recreatieoord Ommerland mogen worden gezien als een opwarmertje voor de Wielerronde van Ommen, die zaterdag 26 augustus op het programma staat en wordt verreden in het hart van de Vechtstad. Zie

www.rondevanommen.nl

Op recreatieoord Ommerland werd fanatiek gefietst voor de overwinningsbokalen, zelfs in de jongste leeftijdscategorie tijdens de loopfietsenrace.

Tekst/Foto: Willem Lampe

 

Meer foto's

Rondemiss Vera Boschman reikt de bokaal voor de winnaar van de loopfietsenrace uit aan Delano van der Voort (met de donkerrode helm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.