Uit Hei en Dennen: Afscheid

Met een beetje weemoed begin ik aan mijn laatste column. Ik begon eind juli 2014 en eindig dus vandaag 26 juli 2023. Negen mooie jaren x 50 columns betekenen 450 columns in het weekblad Ommer Nieuws. Ik vond het een eer om dit zo lang te mogen doen. Zoals u weet verhuizen wij over een week naar een mooi modern kleiner huis (tien jaar oud) in Hardenberg. Dat is een flinke verandering en dat merken wij nu pas erg goed. We laten veel moois achter, maar op onze leeftijd is het verstandig een onderhoudsvrijer kleiner huis te bewonen. De nieuwe bewoner van dit huis verheugt zich enorm in het grote HEI en DENNEN te gaan wonen en werken. Ons nieuwe huis in Hardenberg heet……… Hei en Dennen II, geschreven in bescheiden schuinschrift door mijn eigen Gerrit. Kan hij dat ook? JA, hij kan alles en heeft voor alle onmogelijkheden toch een oplossing. Of ik een bofkont ben? Nou en of! Gisteren hebben wij een flink aantal verhuisdozen voorzien van fotoboeken. Wat fotografeerde ik enorm veel zeg, of liet fotograferen, want ik wil ook wel eens zelf op een foto staan. De overige mee te nemen spullen worden ingepakt door de koene verhuizers. Wat een gedoe voor je wat comfortabel in je nieuwe huis zit. Je moet altijd wachten op nieuwe meubels of kleinere zaken, omdat de levertijd toch wat uitloopt. Het is zoveel aangenamer als de boel staat, ligt of hangt. Als ik denk aan alles dat nog veranderd moet worden, zoals de open trap die dicht moet. Waarom? Omdat ik een traploper fijn vind. Ja, ik ben op dat gebied een tuthola, ik vind een traploper chic en warm. Toen ik dit huis kocht nam ik niets mee uit Duitsland. Ik verhuisde niet met meubels, wel met boeken en een aantal schilderijen. De rest gaf ik weg aan mensen van mijn bedrijf. Ik miste mijn huis daar niet, wel het bedrijf en vooral de mensen daar. Ik had inmiddels Hei en Dennen al gekocht, dat ik toen als weekendhuis gebruikte. Vrijdagmiddag heen, maandagochtend terug naar Brüggen. En nu, snik, de wijze beslissing genomen in een minder groot huis met minder grote tuin te gaan wonen. In eerste instantie waren wij toch liever in Ommen gebleven, maar Hardenberg is ook plezierig en veel groter dan Ommen, en………zoals we nu merken, zonder die enorme hoeveelheid vakantiegangers. Rest mij u te bedanken voor uw aandacht en reacties op mijn columns. Ik wens u veel liefs en alle goeds!!!!!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.