Strijd van Salland haalt ruim twee ton op

0262485_Silvan.jpg
.

DALFSEN/HEINO – Ook dit jaar heeft het team van de Strijd van Salland met hart en ziel geld ingezameld voor onderzoek naar hersentumoren. Afgelopen zondag werd bij Buuffies Heino het eindbedrag bekend gemaakt. Nadat in juni de teller al op 116.669 euro stond, is dit opgelopen naar maar liefst 202.709 euro.

In totaal deden circa zevenhonderd deelnemers mee. Zij konden diverse routes lopen, wandelen, wielrennen, mountainbiken, gravelbiken of zelfs paardrijden. En dat allemaal voor het goede doel: de opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar hersentumoren. “Het was erg mooi”, zegt het team van de Strijd voor Salland. “Arjan van Gerner en Martien Lindeboom zongen en speelden het nummer ‘Harder dan ik hebben kan’ van BLØF. Het nummer dat zo speciaal is voor de familie van Silvan (9) uit Dalfsen die een hersentumor heeft en strijdt tegen kanker. Het eindbedrag werd bekend gemaakt door de voorzitter en de bordjes werden omgedraaid door Silvan en door Dennis Lipman, die ook een hersentumor heeft.

Dankbaar en trots

Team Strijd van Salland is iedereen die heeft deelgenomen, heeft gedoneerd, heeft gesponsord of zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet om deze editie tot dit grote succes te maken, enorm dankbaar! “Woorden schieten te kort”, aldus het team, “maar wat zijn we ongelooflijk trots op jullie allemaal! Samen! Speciale dank gaat uit naar de vele acties van Team Silvan en de opbrengst van de Vechtdal Haringparty. Ook dank voor alle andere teams/deelnemers voor hun mooie acties.”

De opbrengst van Strijd van Salland gaat volledig naar onderzoek geleid door prof. dr. Martin van den Bent en prof. P. French, Erasmus MC. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn van belang voor de behandeling van patiënten over de hele wereld. Beiden artsen waren zondag aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.