Stadswandeling Ccoba in Kampen

OMMEN – Op dinsdag 12 september start het seizoen van Ccoba met een wandeling door Kampen. Het Hanzeverleden van deze cultuurhistorische stad is overal in de stad nog terug te vinden. Meer dan 500 monumentale panden, bijzondere gevels en drie stadspoorten zijn de historische overblijfselen uit de gouden tijden van de stad.

Ontdek de geheimen van de stad tijdens de stadswandeling. In de kleine steegjes wanen de deelnemers zich in de Middeleeuwen. Ondertussen wandelt men langs bijzondere en culturele bezienswaardigheden zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis, de nog aanwezige stadspoorten en de ‘Fresco’s van de kleine middenstand’. Bij de toeristische info zijn folders met de route verkrijgbaar, al is de Hanzestadswandeling Kampen ook te downloaden. Kaartjes voor deze wandeling zijn alleen te koop in de bibliotheek in Ommen.

Programma Ccoba

Vanaf oktober tot en met maart is er elke tweede dinsdag van de maand een culturele avond. De thema’s variëren van muziek en schilderkunst tot architectuur, natuur en meer. De lezing van oktober wordt gehouden door Margaret Breukink en gaat over de tijd dat Vincent van Gogh in Drenthe verbleef.
In de bibliotheek in Ommen is een gratis programmabrochure te verkrijgen maar ook in te zien via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba. Toegangskaarten kunnen online gereserveerd en afgerekend worden via de website van Bibliotheek Salland of in de bibliotheek. Voor bibliotheekleden en Vrienden van Ccoba gelden gereduceerde tarieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.