S.V. Nieuwleusen winnaar van eigen Tempelmantoernooi

0262779_Tempelmantoernooi.JPG
Ondanks de weinige traininguren was spits Matthijs van Gelder van ASC’62 toch weer duidelijk aanwezig in de wedstrijd s.v. Nieuwleusen tegen ASC’62.

NIEUWLEUSEN – Als voorbereiding op het nieuwe seizoen hield S.V. Nieuwleusen afgelopen week het traditionele Tempelmantoernooi. Deelnemende verenigingen waren A.S.C.’62 uit Dalfsen, FC Ommen, v.v. Lemelerveld en s.v. Nieuwleusen. Het traditionele Tempelmantoernooi werd gewonnen door S.V. Nieuwleusen.

De organiserende vereniging won de eerste wedstrijd overtuigend met 6-0 van Lemelerveld en enkele dagen erna moest ASC’62 met 3-1 het onderspit delven. FC Ommen won ook twee keer, 2-4 van ASC’62 en 5-0 van Lemelerveld. FC Ommen kwam net een doelpunt tekort. V.V. Lemelerveld werd, na een ijzersterk optreden van S.V. Nieuwleusen, met ruime cijfers opzij gezet.

In de eerste helft waren Thomas Koobs en Bas Evenboer trefzeker. Na de hervatting brachten Gabriël van Leeuwen(2x), Ruben Brinkman en Tom Vasse de eindstand op 6-0. Op hetzelfde tijdstipt kwam FC Ommen tegen ASC’62 op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jesse Lange. Niloy Haroun scoorde de gelijkmaker maar FC Ommen kwam wederom door De Lange op voorsprong. Ook nu was het Haroun die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Toch ging FC Ommen met een 2-3 voorsprong de rust en weer was Jesse de Lange de doelpuntenmaker. Na de hervatting bracht Tim Ribberink de eindstand op 2-4. Op de tweede wedstrijddag kwam ASC’62 al snel op voorsprong tegen S.V. Nieuwleusen. Verdediger Joran Uit den Bosch kopte een corner binnen. Tieme Brinksma scoorde de 1-1 dat tevens de ruststand was. Na de hervatting trok de thuisclub de wedstrijd naar zich toe door doelpunten van Gabriël van Leeuwen en Stijn Hoekstra. Op veld twee kwam FC Ommen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Sidney Flim en Tim Ribbering. Ook na de hervatting scoorde Jesse de Lange twee keer en Pepijn Holtvaart een keer. Dit was voor FC Ommen één doelpunt te weinig voor de toernooiwinst. Eindstand: 1e. S.V. Nieuwleusen 2-10 (9-1). 2e FC Ommen 2-10 (9-2). 3e ASC’62 2- 2 (3-7) en als vierde eindigde V.V. Lemelerveld 2-0 (0-11). De puntenverdeling was evenals vorige edities: drie punten voor een gewonnen wedstrijd, één punt voor een gelijkspel en nul punten bij verlies. Om het aanvallende spel te bevorderen, werd er bovendien een punt toegekend voor elk doelpunt. Het toernooi werd gesponsord door Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.