Regen houdt urenlang Internationale Dag van de Bissingh in de greep

0261814_intdag_-_5.jpg
.

OMMEN – Helaas. Kan gebeuren. Het weer zat woensdag niet mee voor de organisatie van de Ommer Bissingh. Het programma zag er heel aardig uit, maar goed, je kunt een dijk van een affiche hebben, als de weergoden niet meewerken houdt het op. Of nou ja, is het enthousiasme en de respons een stuk minder.

Natuurlijk was er weer een braderie. De verkopers zaten met het hoofd in de kraag wat kleumerig voor zich uit te staren. Of angstvallig naar de hemel, zo van ‘nee hè, niet alweer een dikke bui’. De Internationale Dag trok veel minder publiek dan een week eerder de Landbouwdag. Dat lag niet aan het thema, maar aan het weer. Vrolijke klanken vanaf de muziekkoepel op de Markt, waar Ierse dansmariekes en lenige boys als poppen van elastiek letterlijk hun beste beentje voor zetten. Je moest echter wel vooraan staan, anders loerde je tegen een rits paraplu’s aan. De linedancers op het Kerkplein stonden droog en onder zeil. Met een aanstekelijk enthousiasme showden de western-liefhebbers hun ingestudeerde groepsdans, met voor de leek ingewikkeld voetenwerk. Natuurlijk horen daar naast een gebeitelde glimlach, stoere laarzen en een cowboyhoed bij. Voor wie minder geïnteresseerd is in dit gedraai en geschuifel bestond het alternatief uit verlekkerd gapen naar indrukwekkende Amerikaans pick-ups en sleeën. Menigeen hield even het elleboogje op het staal en liet zich fotograferen voor een Buick of andere benzine slurpende oldtimer.

‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’, geen probleem om de fiets te stallen en de auto parkeren was ook al geen punt. Met al die regen was een ritje met trein Bello een droog en welkom verzetje. De kraampjes met eten, tegenwoordig geduid als foodtrucks, konden het lange tijd met twee vingers in de neus af. Ook de terrassen, de overdekte uitgezonderd, bleven angstvallig leeg. Wat restte was met regenkleding en de plu in de aanslag een kijkje te nemen bij de buikdansshow, het Ierse huppelen of de Afrikaanse percussiegedoe met allerlei trommels, terwijl op het Anjerplein werd gewacht op belangstelling voor de workshops Chinese Kung Fu en Braziliaanse Capoeira. Rond een uurtje of half drie was Pluvius eindelijk uitgeraasd en brak het zonnetje door. Een gevalletje ‘ja hoor, nu hoeft het niet meer’? Geenszins! Of de toegangspoort open werd gezet. Het werd drukker en drukker. Doekje over stoel en tafel en hup het terras op. Binnen de kortste keren elk stoeltje en tafeltje bezet. Het grote podium was deze avond voor happy-hardcore deejay Charly Lownoise.www.ommerbissingh.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.