Programma Festival de Vecht met uitgebreid arsenaal aan activiteiten

0261821_DSC0033.jpg
.

DALFSEN – In het kader van de verbreding van Festival de Vecht vindt er naast Ommen, Zwolle en Hardenberg een zeer uitgebreid arsenaal aan activiteiten plaats in de gemeente Dalfsen.

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus kunnen belangstellenden een vaartocht over de Vecht maken in de Dalfser Vechtzomp. Opstaptijd is 13.00 uur aan de kade naast De Fabriek. Dit is een unieke kans om op een bijzondere manier, varend over de mooie Overijsselse Vecht, te genieten van de omgeving. Tegelijkertijd kan men kennisnemen van de plannen van het waterschap om de Vechtdijken te versterken.

Programma

Op vrijdagavond 18 augustus is er van 18.00 tot 22.00 uur gratis livemuziek aan de Vecht, dit wordt verzorgd door The New American Farmers. Op het Koninginneplein spelen zij naast bekende covers ook eigen songs, in zowel het Engels alsook in het Dalfser dialect.
Zaterdag 19 augustus is er gedurende gehele dag van alles te beleven. Er is een gratis te bezichtigen unieke fototentoonstelling over de Vecht in de Grote Kerk. Men kan deelnemen aan een gratis puzzeltocht (voor het hele gezin) waarbij 37 foto’s door het hele centrum opgespoord moeten worden. Verder zijn op diverse plekken in en rond het centrum urban sketchers aan het tekenen en voor kinderen tussen 7 en 13 jaar zijn er leuke workshops ‘cigarbox’ gitaar bouwen. Als klap op de vuurpijl is er het gratis toegankelijke spetterende muziekspektakel voor en door muzikanten, solisten en bands: Vrienden van Vechtdal LIVE! Op het Koninginneplein spelen een vijftal lokale en regionale muzikale talenten en bands de sterren van de hemel tussen 15.00 en 20.45 uur. De begeleiding is in handen van een speciaal voor de gelegenheid samengestelde begeleidingsband The Vechtvalley Friends Band.

Jeugdvoorstelling

Zondag 20 augustus houdt Theater de Stoomfabriek een gratis jeugdvoorstelling om 15.00 uur naast De Stoomfabriek. ‘Plonster’ is een grappige, beetje spannende, muzikale voorstelling over de natuur en aarde, gespeeld door de Nederlandse Reisopera. Geschikt voor jong en oud vanaf 4 jaar.

Tussen 17.00 en 17.30 uur bezingt Natuur koor Salland de Vecht vanaf de Vechtzomp onder de Blauwe Bogen Brug. De Vechtdal canon, het Bruggenlied (gedicht Koos Geerds) en andere waterhits zijn eveneens gratis te beluisteren en te beleven vanaf de brug (voetpad) of de kade. Meezingen mag uiteraard!
Kijk voor meer informatie over het hele Festival de Vecht programma op

www.festivaldevecht.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.