Politiek Verwoord: CDA Ommen

0261739_csmCDAOmmenvoorwebsite37c4700205.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Igor Pikkert van het CDA aan het woord.

Het waren drukke maanden! Het voorstel voor Kindplein Oost, de kadernota, waar wordt het geld aan uitgegeven, waar kunnen we wat verduurzamen, wat staat er te gebeuren op het gebied van zorg in Ommen, de verkeersstructuur, de komst van flexwoningen en het aanwijzen van zoekgebieden voor windenergie in de gemeente Ommen zijn zomaar een greep uit de onderwerpen die de laatste weken voorbijkwamen in de gemeenteraad. Kortom, zaken die van invloed zijn op ons dagelijks leven en waar inwoners zich zorgen over maken.

Participatie

Hoe horen en zien wij inwoners bij dit soort onderwerpen? Het is een terugkerend thema. Wij hebben het hier over participatie in allerlei vormen. Een ingewikkeld woord participatie! Althans voor mij wel als jongen van de straat. Maar wat houdt participatie nu in? Voor het CDA gaat het om betrokkenheid, actief deelnemen als inwoner, een vorm van interactie waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar mening te uiten, je ideeën mee te geven en eventueel invloed uit te oefenen op de besluitvorming. En laat dit nu ook nog eens op verschillende manieren mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan inspraakmogelijkheden tijdens de vergaderingen van de raadscommissie, maar ook aan deelname aan verschillende bijeenkomsten. Op deze manier kan iedereen zijn stem laten horen en kan het een bijdrage leveren aan eigenaarschap, maar ook anderen bewegen om zich ergens betrokken bij te voelen.

De ruimte

De afgelopen periode denk ik gezien te hebben dat participatie op vele manieren tot stand is gekomen. Ook heb ik gezien dat bij participatietrajecten de meningen niet altijd gelijk zijn en dat het kan leiden tot andere besluiten dan u en ik dachten. Ja, ook dat is mogelijk. Maar wat van waarde is dat elke mening bijdraagt aan een beter besluit. Ieders mening doet ertoe! Als politiek, maar ook als inwoner is het goed om dit te weten. Verschillende meningen zullen er altijd zijn en blijven. Dit, omdat wij als mens gewoon verschillend kunnen denken en kijken naar zaken. Wat dan belangrijk is om dit bespreekbaar te maken en van elkaar te accepteren dat een ander een verschillende mening kan en mag hebben. Alleen op deze manier krijgt iedereen, die dat wil, de ruimte om mee te doen.

Actief en betrokken

Kortom, participatie speelt een cruciale rol in het bevorderen van gelijkheid, betrokkenheid en effectieve besluitvorming in de lokale politiek. Participatie biedt mensen de mogelijkheid om hun mening te geven over zaken die spelen in hun omgeving en draagt daarnaast bij aan een actieve en betrokken samenleving. Belangrijk is om je als inwoner gehoord en gezien te voelen, ook als blijkt dat jouw mening niet door iedereen wordt gedeeld.

Ik wens u namens het CDA een fijne zomer toe! En zoek het CDA ook na de vakantie weer op of nodig ons uit, zodat we uw mening kunnen horen!

Igor Pikkert,
Fractie CDA Ommen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.