Perfect weer tijdens de Kidsdag van de Ommer Bissingh

Kinderen konden tijdens de Kidsdag spulletjes te koop aanbieden.

OMMEN – In tegenstelling tot een week eerder hielp het weer een handje mee tijdens de Kidsdag van de Ommer Bissingh. Geen wind, geen regen, wel een vriendelijk zonnetje en een gematigde temperatuur, ideaal voor een dag als deze. Zoals het thema al suggereert stond de tweede woensdag van augustus in het teken van de kleintjes, of laten we zeggen de jeugd.

Het programma zag er op papier aantrekkelijk uit en lokte veel publiek naar het warm kloppend hart van de Vechtstad. Op de Markt deze keer geen kraampjes met bloemen, schoenen, kleding of sieraden, maar een vloer van stro en tijdelijk hekwerk waarbinnen kon worden geaaid, geknuffeld en bewonderd. De ezel, lama en pony’s lieten het zich maar welgevallen. Genoeg van al die liefkozerij, of juist geïnspireerd geraakt door dat onschuldige ponysnoetje, dan kon je worden geschminkt desgewenst tot konijn, dan wel tot kat, hond of tijger.

Pipowagen en springkussens

Op het Kerkplein stond een Pipowagen en daar konden pa en ma de kinderen mooi even op afsturen en zelf hun cafeïnegehalte op peil houden bij café de Herberg of op het terras van eettent Jipp. Nauwelijks een slok koffie achter de kiezen stonden de jeugdige apen alweer voor de neus. Of pa nog wat los geld op zak had. Kooplui-in-de-dop probeerden hun oude Donald Duckies, Barbies, computerspelletjes of ander speelgoed voor een habbekrats te verpatsen, hetgeen zo hier en daar aardig lukte en een zakcentje opleverde. Te veel suiker achter de kiezen, welnu raas maar uit op een van de springkussens die stonden opgesteld. Natuurlijk maakte ook stoomtrein Bello weer zijn rondjes om en door het centrum en zo was er voor elk kind wel passend vermaak. Op het Vechtpodium sloegen ze elkaar niet op de muil, zoals de naam wellicht doet vermoeden, maar werd door Dansstudio 85 gehupst en gehuppeld en allerlei dansdemonstaties gegeven, uitgezonderd de klompendans en de polonaise.

Krakers en medleys

In de avonduren, als peuters en kleuters moe en voldaan in dromenland waren beland, werd de binnenstad ‘onveilig gemaakt’ door Royal Beat, dat zichzelf aanprijst als dé ideale partyband. Een geroutineerd en professioneel gezelschap naar eigen zeggen. Even de spreekwoordelijke thermometer erin. Wat wil het publiek? Danceknallers, stadionrock, Nederlandstalige meebrullers, de nieuwste pophits of toch hiphop? Oké, men vraagt en wij draaien! Versterkt door de nodige poespas en show, met spuitkanonnen en confettidouches was de diepere gedachte nachtbrakend Ommen van de sokken te blazen met een orkaan aan overbekende krakers en ijzersterke medleys. Je hebt feestbands en feestbands, Royal Beat is een feestband 2.0!

Het weer laat zich niet sturen en regisseren, maar gematigd en in ieder geval droog zomerweer zou ideaal zijn op woensdag 16 augustus, wanneer de Vechtstad in vette rook en prettige geurwaaiers wordt gehuld. Deze dag staat in het teken staat van ‘het zwarte goud’. De palingrokerij is de materie waar het deze dag om draait in het centrum van Ommen. Voor inwoners en vakantiegangers een ideale mogelijkheid om een pondje vers gerookte paling te scoren. Om 4 uur uit de oven en een uurtje later op het bord. Dat tref je niet elke dag. Voor deelnemers de kans om de felbegeerde beker en de titel ‘Beste palingroker in Ommen’ te bemachtigen. Grote vraag vooraf is: wie wordt de opvolger van Roelof de Vries uit Harlingen, winnaar van de editie 2022. Zie www.ommerbissingh.nl

Tekst/Foto(s): Willem Lampe

Meer foto's

Natuurlijk was de pipowagen present op de Kidsdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.