Ommen kleurt groen op 18, 19 en 20 augustus

0261860_27466c66-ed65-40c1-afb6-183330e3ce64.JPG
.

OMMEN – In het weekend van 18,19 en 20 augustus is er in het kader van 775 jaar stadsrechten veel te zien en te beleven in Ommen.

Op vrijdag 18 augustus wordt aan de oever van de Vecht, nabij de Zeeserweg, een kampement opgebouwd met verschillende tenten uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er Britse, Canadese Amerikaanse en Duitse voertuigen te zien. En voertuigen uit de koude oorlog.

Mockbattle

Op 19 en 20 augustus zijn er verschillende militaire re-enactmentgroepen aanwezig die zorgen voor heel wat leven in de brouwerij. Er wordt een mockbattle voorbereid, een soort schijngevecht, die tijdens het weekend op verschillende momenten wordt uitgevoerd. Ook zijn er verschillende rondritten: zaterdag vanuit Ommen door Arriën en Stegeren en zondag zullen de oude legervoertuigen in optocht door Junne trekken. In Ommen kan het publiek ondertussen met bootjes de Vecht oversteken richting het kampement. Kortom: er is veel te zien en te beleven rond de Vecht waarbij Ommen dat weekend legergroen kleurt.
Op de website is meer informatie te vinden. Kijk ook op de site voor meer informatie van het programma op 25 augustus, de reünie voor Oud(e) Ommenaren, de overhandiging van de stadsrechten en de Middeleeuwse maaltijd.

ommen775jaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.