Lovende woorden voor herinneringsbank én De Darde Klokke

0262672_Darde_Klokke_1.jpg
Vier op een rij: (v.l.n.r.) pastoor André Monninkhof en wethouder Bart Jaspers Faijer. Namens historisch Ommen: Gerry Arts en Johan Dankelman.

OMMEN – ‘Wat een mooi initiatief’, ‘weer een stukje geschiedenis gemaakt’, ‘prachtig omschreven’. Zo maar enkele lovende reacties die de redactie mocht ontvangen naar aanleiding van het uitkomen van het themanummer Ommen 775 jaar stadsrechten.

Ook het aanbieden van een herinneringsbank door De Darde Klokke/OudOmmen.nl – ter gelegenheid van de viering van 775 jaar stadsrechten – kreeg alom waardering. De deze week aangeboden herinneringsbank ‘1248 – 2023’ mocht als eerste uitgeprobeerd worden door pastoor André Monninkhof, wethouder Bart Jaspers Faijer, historisch museum-voorzitter Gerry Arts en Gemienschop van Oll Ommer-voorzitter Johan Dankelman. Alle vier waren enthousiast over het zitcomfort van de bank. Ook zij spraken mooie woorden voor het nieuw verschenen themanummer.

Bisschop

André Monninkhof vertelde dat hij als pastoor met recht een vertegenwoordiger van de bisschop genoemd kan worden. Niet alleen vandaag, maar ook 775 jaar geleden bij het verlenen van de stadsrechten aan Ommen door bisschop Otto III, met het verschil toen als geestelijke én landsheer; tegenwoordig enkel als geestelijke. Volgens Monninkhof past een dergelijke viering elke 25 jaar goed vanuit de kerk gezien, waar dan wordt gesproken van een ‘Heilig Jaar’.

 

Tekst/Foto: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.