Internationale stotterbijeenkomst Lemele

0261986_Vergaderen1.jpg
.

LEMELE – In Lemele komen bijna vijftig jongvolwassenen uit acht Europese landen samen rond de groepsaccommodatie Erve Aaftink, om een week lang met elkaar te stotteren. Over stotteren heerst nog steeds een taboe en veel jongeren die stotteren durven dit niet te laten horen en leven hierdoor in een sociaal isolement.

Tijdens deze internationale bijeenkomst, die start op zaterdag 12 en eindigt op zondag 20 augustus, wordt niet gefocust op therapie of minder stotteren, maar juist op het willen en kunnen spreken. De week bestaat uit verschillende workshops en oefeningen die uitdagen tot het durven spreken in het openbaar. Van meditatie tot speaking circles, van mindfulness tot het uitbreiden van je comfort zone. Vanuit het thema ‘Natural Connection’ wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving van Lemele. Ook wordt de verbinding met elkaar en de locatie gezocht.

Culturele uitwisseling

Voorop staat het ontspannen ontmoeten van andere jongeren die stotteren, waardoor stotteren juist geen issue meer is. Daarnaast ligt een grote focus op de culturele uitwisseling, iedere land heeft dan ook zijn eigen avond om culinaire specialiteiten met de groep te delen en zichzelf te presenteren. Ook is er ruimte voor sportieve en muzikale activiteiten. Het is de zesde keer dat deze uitwisseling wordt georganiseerd en de derde keer dat deze in Nederland plaatsvindt. Deelnemers van eerdere uitwisselingen gaven aan dat deze week de meest bijzondere week van hun leven was en levensveranderend is.

Op vrijdag 18 augustus is er ’s middags een open mic-sessie, waarbij jongeren uitgedaagd worden om in het openbaar een speech te geven. ’s Avonds is een open huis waar belangstellenden, die wel of niet stotteren, van harte welkom zijn. De jongerenweek wordt mede mogelijk gemaakt door een Europese subsidie van Erasmus .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.