Het Boek van de Week

0261978_Bvdw.jpg
.

Vriendschap. Wie zei het ook alweer? Vriendschap is een illusie. Daar is Stéphanie Hoogenberk het echt niet mee eens. Vriendschap is juist zoveel meer dan dat. Vriendschap kan voor het leven zijn. Het kan ook kortdurend zijn. Je kunt je lelijk vergissen in een vriendschap. Dat je denkt goede vriendinnen gevonden te hebben, blijkt het heel anders te zijn. In zes lange hoofdstukken laat Hoogenberk zien hoe het kan lopen.

Regeltjes

Je bent al vanaf de basisschool met elkaar bevriend. Zij was altijd degene die de leiding nam. Jij volgde. Tot grote ergernis van jouw moeder. Die zag het hoofdschuddend aan. Na 22 jaar begint het je tegen te staan. Haar houding. Zoals ze naar jouw leven kijkt. Al die snerende opmerkingen. Al die regeltjes van haar. Je belt haar op en vertelt wat je dwars zit. Het vindt geen weerklank. Je weet dat er nog maar één ding op zit. Er een eind aan maken. Maar hoe doe je dat? Een vriendschap beëindigen?

Opdrachten

Je gaat studeren in Maastricht en wilt graag bij een dispuut. Zo’n clubje jonge vrouwen, studenten, waar je je hele leven mee bevriend kunt zijn. Je meldt je aan en dan volgt de ontgroening. Het begint rustig, dat kun je wel aan. Denk je. Al snel volgen de opdrachten elkaar in zo’n rap tempo dat je begint te twijfelen. Je roept hulp in. Van je moeder. En ook van je vader. Je zet door. Maar is het dat allemaal wel waard?

Klik

Het kan ook anders. Alleen op vakantie gaan naar Palermo en zoveel aardige vriendelijke mensen tegenkomen dat je het nog eens gaat doen. Op je werk via een collega kennismaken met twee andere leuke vrouwen. Met elk van de drie heb je een goede klik. Toch loopt het heel anders dan je gehoopt en verwacht had.

Openhartigheid

Hoogenberk schrijft puntig, humoristisch en met de nodige zelfspot. Haar verhalen spreken tot de verbeelding en als lezer heb je al snel de neiging om de vergelijking te maken met je eigen vriendschappen. Niet doen, haar aanpak is uniek, niet te overtreffen. Lees, bewonder en geniet van haar openhartigheid!

Hoogenberk is vooral bekend van losse verhalen in tijdschriften als Linda, Hard Gras en Volkskrant Magazine. ‘We hebben het over je gehad’ is haar eerste verhalenbundel.

Het boek ‘We hebben het over je gehad‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.