Hardlopen bij de 4 Mijl van Staphorst

STAPHORST – Op woensdagavond 23 augustus wordt De 4 Mijl van Staphorst weer gehouden. De vrijwilligers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 zijn er klaar voor. Honderden hardlopers zullen aan de start staan van deze populaire hardloopwedstrijd.

Onder hen veel regionale topatleten maar ook veel recreanten die voor een topprestatie gaan. Vorig jaar deden bijna 500 hardlopers mee.

Persoonlijk record

Het parcours van 6,437 kilometer is gecertificeerd door de Atletiekunie. Dit betekent dat de afstand klopt en dat de deelnemers dus een officieel persoonlijk record kunnen lopen. De start en finish is aan de Binnenweg bij het gemeentehuis. De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 18.40 uur starten de meisjes t/m 4 jaar voor de Hillies MiniMijl, een wedstrijd over 200 meter. Tien minuten later starten de jongens van deze leeftijd. Om 19.00 uur is de start van de Budget-bestrating Kidsrun (800 meter) voor meisjes van 5 t/m 7 jaar. De jongens gaan tien minuten later van start. Om 19.20 uur is de start van de Countus Kidsrun over een afstand van 1000 meter voor meisjes van 8 t/m 10 jaar. Ook hierbij starten de jongens tien minuten later. Voor de kinderen van 11 t/m 12 jaar wordt er een parcours van 1200 meter uitgezet. Deze Moore MTH Kidsrun start om 19.40 uur en hierbij starten de meisjes en jongens tegelijk. Om 20.00 uur vertrekken de deelnemers voor de 4 Mijl. Speaker Roel Poolman houdt het publiek op de hoogte van het wedstrijdverloop en praat alle deelnemers de finish over. De verwachting is dat de eersten rond 20.20 uur zullen finishen. Alle deelnemers krijgen bij de finish een welverdiende medaille omgehangen.

Vooraf inschrijven

De organisatie vraagt de deelnemers om zich alvast in te schrijven via www.4mijlvanstaphorst.nl. Dit scheelt wachtrijen bij het ophalen van het startnummer en bovendien is het goedkoper. Op de dag inschrijven is ook mogelijk en wel vanaf 17.30 uur tot 30 minuten voor aanvang van de desbetreffende wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.