Hammer Open Kerkendag en bezinningswandeling.

DEN HAM – Op 23 augustus vanaf 11.00 uur start de Hammer Open Kerkendag vanuit de Gereformeerde Kerk aan de Ommerweg in Den Ham met het thema ‘De kerk van boven’.

In de Fontein aan de Marleseweg krijgen bezoekers uitleg over de betekenis van de naam De Fontein en hoe dit terugkomt in het interieur van het kerkgebouw. De Gereformeerde Kerk aan de Ommerweg is landelijk bekend vanwege de zonnepanelen in de vorm van een kruis op het dak van de kerk. Binnen is het ook bijzonder met het wandkleed en het doop- en overlijdensboek. Het archief van de kerk gaat die dag ook open. Daarbij wordt een heel oude Bijbel tentoongesteld. De archivaris laat verder doopboeken zien en zal vragen beantwoorden. De koster kan iets meer vertellen over het onderhoud van de kerk, bijvoorbeeld: hoe worden plafondlampen vervangen? In de Hervormde Kerk die al geopend is sinds 28 juni, zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig die desgewenst een rondleiding verzorgen. Op gezette tijden wordt het Scheuerorgel in de kerk bespeeld. De beklimming van de Hammer Gemeentetoren met zijn ‘gevangenis’ en het bekijken van en luisteren naar de klokken in de toren is eveneens een bijzondere ervaring.

Bezinningswandeling

Ook kunnen bezoekers deelnemen aan de Hammerbezinningswandeling. Men passeert borden met opschriften om over na te denken. De wandelaars kunnen hierover met elkaar in gesprek gaan. Op en onder aan De Mageler Es (Geerdijk kant) staan wandelbankjes om even te rusten en te genieten van de omgeving. Wellicht ziet men het ‘Schip van Den Ham’. Op de Algemene Begraafplaats is er aandacht voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en grafzerken die getuigen van een rijke historie. De wandeling van 4 km (5 kwartier) kan alleen worden gelopen of in een groep onder begeleiding van de gidsen. Afsluitend kan men op de Hammer Brink genieten van de activiteiten aldaar in het kader van de Hammer Brinkdagen of gewoon even pauzeren. Bel bij vragen naar Gerrit JH Kuiper: 06-12992012.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.