Festival De Vecht krijgt ook in Dalfsen succesvol gestalte

0262407_SAM8583_2.JPG
Het nieuwe evenement Vrienden van Vechtdal Live trok zaterdagmiddag en -avond veel bekijks op het Koninginnenplein.

DALFSEN – Ook de gemeente Dalfsen haakte dit jaar nadrukkelijk aan bij Festival de Vecht. In navolging van eerdere edities, waarbij vooral evenementen in Ommen en Hardenberg Centraal stonden, werd het totaalprogramma uitgebreid tot twee andere gemeenten langs de Vecht: Dalfsen en Zwolle.

In Dalfsen resulteerde dat afgelopen zaterdag onder meer in het muziekfestival Vrienden van Vechtdal LIVE, waarbij een reeks plaatselijke en regionale artiesten in de loop van de middag en avond optredens verzorgde. Echt zonnig werd het die dag maar zelden, maar het bleef wel grotendeels droog, zodat de terrassen op het Koninginnenplein vrij snel goed gevuld waren. In de loop van de middag en avond werd het steeds drukker, waarbij ook muzikaal de vlam steeds meer in de pan sloeg: van de fraaie akoestische bijdragen van zangeres Yvette Herbrink en gitarist Henri Grootenhuis tot het afsluitende optreden van de regionale bluesrockband Sloe Gin, die er na dit optreden voor onbepaalde tijd mee stopt.
Wat de organisatoren betreft is het festival voor herhaling vatbaar. “Het mooie is dat ook de sfeer tussen de muzikanten onderling uitstekend was”, aldus mede-organisator Frank Demilt. “We hopen dat dat ook overslaat op het publiek. We hebben gekozen voor een organisatorische opzet die een zekere kwaliteit uitstraalt en hebben ook de omwonenden geïnformeerd. Want we hechten natuurlijk wel aan een goede verstandhouding. Alleen dán heb je kans dat je nog eens mag terugkomen.”

Gratis live-muziek

Maar er gebeurde dit weekend méér in het kader van Festival De Vecht. Er waren vrijdag, zaterdag en zondag vaartochten over de Vecht in de Dalfser Vechtzomp en vrijdagavond was er ook al gratis live-muziek aan de Vecht te beleven met een optreden van de New American Farmers. Zij speelden op het Koninginneplein covers en eigen werk, zowel Engelstalig als in Dalfser dialect.
Zaterdag was er een fototentoonstelling over de Vecht in de Grote Kerk, een puzzeltocht voor het hele gezin door het dorpscentrum en bijzondere activiteiten als ‘urban sketchers’ en workshops cigarbox-gitaar bouwen. Zondag was er bij theater De Stoomfabriek een gratis jeugdvoorstelling en bezong het Natuurkoor Salland de Vecht vanaf de Vechtzomp onder de Blauwe Bogenbrug.

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.