Festival de Vecht, het spektakel op en rond de Vecht

0262368_Festival_de_Vecht_KD.JPG
.

OMMEN – Alweer voor het derde jaar op rij zorgt Festival de Vecht voor muzikale reuring. Niet alleen in Ommen, maar ook in Hardenberg, Zwolle en Dalfsen. Met tal van activiteiten voor jong en oud werd en wordt het Vechtdal wekenlang in de spotlights gezet.

Na Hardenberg, Dalfsen en Zwolle worden het komende weekend de schijnwerpers op Ommen gericht. Zo staat donderdag 24 augustus de Kinderdag op het programma. Deze dag bestaat uit leuke workshops overdag, waar kinderen tussen de 7 en 12 jaar gratis aan kunnen deelnemen en ’s avonds is er de jeugdmusical ‘Bultje en de Gouden Bergen’. Het animatieteam en de musicalcast van de Beerze Bulten maken deze dag mogelijk en geven kinderen een kans om als echte musicalsterren mee te spelen in de musical. Voorafgaand aan de musical zorgt Dans Studio 85 uit Ommen voor visueel spektakel. Een aantal groepjes dansers betreden het drijvende podium op de Vecht en laten prachtige dansen zien. Twee jaar terug was dat een groot succes en nu valt er nog meer te genieten, want er zijn zelfs nog wat meer groepjes dansers die acte de préséance geven. Volgens Joke van Davenhorst van de Festival de Vecht organisatie staat het publiek, dat op de tribunes op de oever van de Vecht kan komen kijken ‘een fantastisch leuke, vrolijke avond te wachten voor groot en klein.’

Vecht Concert

Vrijdagavond 25 augustus vanaf 19.30 uur zal ook het groots opgezette Vecht Concert voor een meer dan fantastische avond zorgen. Het publiek wordt getrakteerd op soulmuziek uit de jaren ’60, op de grootste hits van wereldster Elton John en een high energy coverband sluit het concert met veel spektakel af met hits uit de 90’s, 00’s, hedendaagse hits en nog veel meer. De presentatie van het concert is in de capabele handen van Erik Volkers, die na het concert in de rol van DJ stapt en er voor zorgt dat iedereen tijdens de swingende after party kan dansen tot in de kleine uurtjes. “Wat goed is, daar moet je niet teveel aan doen”, zegt Aline Hofstee. “Vandaar dat we blij zijn dat we na corona en met de hulp en samenwerking van velen weer als vanouds kunnen uitpakken met de Kinderdag en het Vecht Concert. Het drijvende podium op de Vecht maakt beide evenementen uniek en bijzonder. We zijn super enthousiast dat we iedereen in Ommen weer een weekend lang kunnen laten genieten van geweldige muzikale evenementen op en rond onze mooie Vecht.”

Nieuw

Dat gezegd hebbende, staat er wel degelijk nog iets nieuws op het programma. Zondag 27 augustus vindt er vanaf 15.00 uur op het mooie Landgoed Junne bij koffie en thee schenkerij en lunchroom Junners een muzikale high tea plaats. “Een uitgelezen kans om op het prachtige, sfeervolle terras ontspannen te komen genieten van een heerlijke high tea met de lekkerste hapjes en ondertussen te luisteren naar het duo Frank en Jan. Zij spelen bekende hits uit heden en verleden. Ook dat belooft op een unieke locatie een hele fijne middag te worden, die we van harte aanbevelen”, aldus Van Davenhorst.

En na al dit Ommense spektakel staat in het weekend van 2 en 3 september nog het gratis te bezoeken Vechterweerd Event op het programma. Daarmee wordt Festival de Vecht dit jaar afgesloten. Meer Informatie daarover en over de andere Festival activiteiten is te vinden op www.festivaldevecht.com. Via deze website vindt ook de kaartverkoop plaats.

www.festivaldevecht.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.