De VECHTschippers zijn op dreef

0262080_230727_Bas_boot.jpg
Gast Bas aan boord van de boot

REGIO – De afgelopen maanden zijn de VECHTschippers van Sportvisserij Oost-Nederland geregeld met gasten uitgevaren. Het werden prachtige dagen met veel plezier, visserslatijn én verschillende vissoorten aan boord. Ook kwamen de VECHTschippers nog een paar bekende watersporters tegen op de Overijsselse Vecht bij Ommen.

Diverse gasten van een jaar of 20 tot ruim 90 jaar kwamen met familie of begeleiders aan boord en genoten met volle teugen van de vistripjes. De sfeer zat er steeds goed in en over en weer werd natuurlijk heel wat visserslatijn uitgewisseld. Na een kennismaking onder het genot van een kop koffie met een lokale lekkernij werden de gasten in hun rolstoel aan boord gebracht van de elektrosloep. Veelal werd slepend met kunstaas op roofvis gevist, maar een enkele keer werd ook een hengeltje met dobber uitgeworpen. Baarzen, snoeken en zelfs een prachtige roofblei werden vol enthousiasme aan boord gehengeld. Al met al ontzettend leuke dagen, voor zowel de gastvissers als voor de VECHTschippers.

Denkend aan Holland

In de omgeving van Junne kwam eind juni een wel heel bekend stel watersporters aangevaren. André van Duin en Janny van der Heijden met haar hondje Nhaan kwamen even langszij bij de VECHTschippers en hun gasten. Natuurlijk was dit niet geheel toevallig, het werd een gezellig onderonsje en met een beetje geluk zijn de VECHTschippers binnenkort terug te zien in het nieuwe seizoen van het tv programma Denkend aan Holland.

Trailerhelling Ommen

De gebruikelijke opstapplaats voor een vistripje is de mindervaliden vissteiger op Camping de Koeksebelt. Speciaal voor rolstoelgebruikers kunnen de VECHTschippers gebruik maken van de trailerhelling bij WSV Ommen. Door middel van een aangepaste oprijplaat kunnen mensen veilig aan boord gebracht worden. De VECHTschippers bedanken WSV Ommen dan ook hartelijk voor de medewerking.

Het seizoen is nog niet voorbij en het is nog mogelijk om een keer mee te varen met de VECHTschippers. Via sportvisserijoostnederland.nl is meer informatie te vinden of op Instagram via @vechtschippers.

www.sportvisserijoostnederland.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.