Woningaanbod Vechtdal Wonen via deWoningzoeker.nl

0260723_Bestuurders_de_Woningzoeker.jpg
.

(Advertorial)

REGIO – Sinds eind vorige maand staat het woningaanbod van Vechtdal Wonen op www.deWoningzoeker.nl. Hier staan alle sociale huurwoningen, koopwoningen, garages en vrije-sector woningen van in totaal acht woningcorporaties in West-Overijssel.

Samen met Woningstichting SallandWonen en Woonstichting VechtHorst sluit Vechtdal Wonen nu ook aan bij het platform. Eerder waren de corporaties Beter Wonen IJsselmuiden, deltaWonen, Openbaar Belang, SWZ en Wetland Wonen al te vinden op www.deWoningzoeker.nl. Deze samenwerking maakt het mogelijk voor woningzoekenden om met maar één inschrijving te zoeken naar een sociale huurwoning in een groot gebied. “Zo willen we het voor woningzoekenden in onze regio makkelijker maken om een woning te vinden. Dit kan dus nu in de gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Staphorst, Raalte, Dalfsen, Ommen en Hardenberg’’, vertelt Martijn Rink, directeur bestuurder van Vechtdal Wonen. De samenwerking is geen oplossing voor de krappe woningmarkt. ‘’Maar het bieden van keuzevrijheid draagt wel bij aan doorstroom”, legt Rink uit. ‘’En dat vergroot de kans op een passende woning voor meer mensen, en zorgt uiteindelijk voor minder actieve woningzoekenden. Maar vooral het toevoegen van nieuwe woningen moet uitkomst bieden in deze tijd van grote vraag. Binnen de Woondeal hebben we met z’n achten de ambitie om ongeveer 8.900 nieuwbouwwoningen in West Overijssel te bouwen.”

Meer concurrentie?

“Dat denken we niet”, vervolgt Martijn. “Niet iedereen uit Zwolle wil graag naar Hardenberg, en niet iedereen uit Ommen wil wonen in Kampen. Ook niet als dat kan. Uit onderzoeken en woningmarkt-analyses en ervaringen bij soortgelijke samenwerkingen in Nederland blijkt dat de meeste woningzoekenden verhuizen binnen de plaats waar ze al wonen. Dat geldt voor het merendeel van woningzoekenden. Iemand woont graag in een gebied waar binding mee is vanwege het sociale netwerk of omdat iemand er werkt. Maar soms wil een woningzoekende een ruimere keuze. Een ruimere keuze die de Woningzoeker biedt. Ook krijgen we met deze samenwerking nog veel meer gegevens over de vraag naar woningen en alle verhuisbewegingen in de regio. Met die gegevens kunnen we bij onze gemeenten en de provincie goed onderbouwd aangeven welk woningaanbod er nodig is.”

Simpel én effectief

Dat komt omdat de corporaties op deWoningzoeker.nl niet werken met urgenties of ingewikkelde voorkeursregelingen. Ben je op zoek naar een woning? Dan kun je zoeken en reageren als de woning die je past, voorbijkomt. Het is handig om het zoekprofiel goed in te vullen. Je krijgt dan een mail als er woningen beschikbaar zijn die aan je wensen voldoen. Heb je haast op de woningmarkt? Reageer dan in de Spoedmodule. Daar worden de woningen door middel van loting toegewezen. Als je als woningzoekende de Spoedmodule goed benut, kan je toch relatief snel een woning huren. Soms al binnen een paar maanden.

Reageren

De drie nieuwe corporaties en de Woningzoeker hebben alle woningzoekenden geïnformeerd over de verandering. Wie bij een of meer van de aangesloten corporaties stond ingeschreven als woningzoekende, is met de oudste inschrijfdatum opgenomen. Mensen die zich nu als woningzoekende bij de Woningzoeker willen inschrijven, betalen hiervoor het eerste jaar 10 euro en daarna 5 euro per jaar. Inschrijven kan heel makkelijk via

www.dewoningzoeker.nl/inschrijven

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.