Sukerbietenfeest met onder meer de Zottekot en de triatlon

0261334_Triatlon_1.jpg
.

LEMELERVELD – Dinsdag 8 augustus gaat het Sukerbietenfeest in Lemelerveld van start met het ringsteken. Op woensdag staan de braderie, kinderrommelmarkt en de taartbakwedstrijd op het programma en begint ook het programma in de feesttenten en op de kermis.

Net als ieder jaar zijn er weer toertochten uitgezet voor brommers, solexen en oude trekkers. Ook zijn er weer veel sportieve activiteiten gepland, waaronder beachhandbal, beachvolleybal, de triatlon en Jeu de Boules. Voor mensen met een beperking zijn er het Droomfeest met Stef Ekkel en de Truckinstapdag. Hoewel er dit jaar aangescherpte maatregelen zijn voor tochten met vrachtwagens, gaat deze tocht gelukkig ‘gewoon’ door.

Zottekot

Nieuw dit jaar is de Zottekot: een oergezellige woensdagmiddag in de tent met een Vlaams tintje. Er staan deze middag allerlei dingen te gebeuren, waaronder de Lemelerveldse editie van de Alleskunner, Swingo Bingo, verlotingen en een heuse wereldrecordpoging Grolsch beugels ploppen.

Op vrijdagavond wegens succes terug op het programma: The Masked Singer. Zes bekende Lemelervelders trekken prachtige pakken aan en beklimmen incognito het podium. Ze brengen hun zangkunsten ten gehore en het is aan de jury en iedereen in de tent om er door middel van vragen en hints achter te komen wie er in het pak verscholen zit. Het recept voor een bijzonder gezellige avond.

Triatlon

Inmiddels al vele jaren op het programma van de zondag tijdens het Sukerbietenfeest is de triatlon. Veel Lemelervelders en net zoveel deelnemers uit de regio gaan met elkaar de strijd aan voor de winst, of om een persoonlijk record neer te zetten. Badmuts op, het kanaal in en bij het startschot zo snel mogelijk vooruit proberen te komen. Vervolgens de fiets op en hardlopen om daarna te finishen op het feestterrein waar het welverdiende water voor de deelnemers klaar staat.

Gratis entree

Tijdens de hele week staat er tal van muziek op het programma en de entree is iedere dag gratis. In de feesttenten staan DJ’s, bands, zangers en shantykoren. Dit zijn onder andere Marloez Atemlos, Volbeer, Altijd Larstig & Rob Gas d’r Op, DJ Sander Scheperman en Piece of Maiden. Op zondagmiddag komt onze Engelbewaarder Marco Schuitmaker langs en daarmee kun je er gerust vanuit gaan dat de slotmiddag van het Sukerbietenfeest een megafeest wordt!

Meer foto's

.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.